Thassos – o destinație de vis

Thassos – o destinație de vis
 
 

Suntem oameni hipnotizaţi de verbul "a călători", vizualizăm pământul pe o coală A4, visăm cu ochii deschişi şi ne dăm cu părerea pentru că putem. Nu suntem experţi, dar avem un bagaj mare de informaţii din călătorii virtuale… Am format o mare comunitate pe pagina noastră de Facebook şi ne mândrim cu iubitori de călătorii ca noi. 

Astăzi, Brigitte Cernat ne povesteşte vacanţa ei în Thassos, Grecia.

Thassos, supranumită și "Insula de Smarald", a fost alegerea noastră pentru concediul din această vară. Și nu am regretat deloc! Distanța relativ mică față de România (fiind cea mai nordică insulă a Greciei), peisajele absolut superbe și prețurile accesibile fac din această insulă destinația de vacanță perfectă pentru întreaga familie.

Încă de pe feribot, verdele specific acestei insule îți captează privirea. Pădurile de pini se înalță pe culmile muntoase și de-a lungul coastei și te așteaptă la umbra lor, iar plajele cu ape de un turcoaz amețitor te invită la relaxare și bălăceală.

Insula Thassos oferă numeroase atracții turistice: ruine antice, vechi sate tradiționale, munți, golfulețe cu plaje spectaculoase, dar eu am ales să vă povestesc despre cele 2 atracții care m-au impresionat pe mine cel mai mult: Giola și Marble Beach.

Bălăceală în Piscina Sirenelor

Unul dintre locurile "must-see" de pe această insulă este cu siguranță Giola. Denumită și Piscina Sirenelor, Giola este o piscina naturală, cu apă verzuie, săpată în stâncă - un loc foarte spectaculos și ascuns, greu accesibil, dar de neratat. Pe drumul dintre Potos și Aliki, pe lângă hotelul Aeolis Thassos Palace, se coboară pe un drum de pământ, foarte accidentat până în apropiere de Kalami Beach, iar de acolo se mai urcă aproximativ 500 de metri până la parcare. Există destul de multe indicatoare și oricum este o zonă foarte frecventată de turiști, așa că sigur nu vă veți rătăci. În schimb, cel mai indicat ar fi să mergeți cu o mașină 4x4 sau să circulați cu mare atenție, fiindcă mulți și-au avariat mașinile în acea zonă. Din parcare se coboară pe un drum șerpuit și abrupt până la stâncile care adăpostesc această piscină fascinantă. Apa este destul de adâncă, dar mai caldă decât apa mării, iar doritorii se pot răcori aici, având însă grijă la aricii de mare de pe margini.

Plaja de Marmură

Majoritatea plajelor de pe insulă, unele cu nisip, altele cu pietricele, sunt așezate în golfuri mici și înconjurate de păduri de pini. Plajele sunt foarte curate, apa limpede, iar intrarea în mare se face foarte lin. Un adevărat colț de rai, Marble Beach pare mai degrabă o plajă exotică și nu doar una dintre obișnuitele plaje grecești. Deși drumul de acces este mai greoi, efortul merită din plin. Așezată într-un mic golfuleț și acoperită cu pietricele strălucitoare de marmură albă, această plajă este una dintre cele mai frumoase pe care le-am văzut până acum. 

Distracție pentru toți

Din păcate, săptămâna petrecută în Thassos nu ne-a permis să vedem tot ce ne-am propus, așă că vom reveni aici cât de curând, deoarece acestă insulă are tot ce ne-am dorit. Fie că îți dorești să te relaxezi pe o plajă superbă, să faci drumeții montane, să practici sporturi nautice sau să vizitezi ruine antice, insula Thassos le are pe toate ca să-ți asigure vacanța ideală. 

Poze deosebite din Thassos, Grecia

    

Articol şi fotografii de Brigitte Cernat

Articol înscris în CONCURS: Povestea ta de vacanţă pe Ghiduri Turistice.
Dacă vrei şi tu să participi la concurs, citeşte regulamentul de aici şi află cum îţi poţi publica povestea de vacanţă pe www.ghiduri-turistice.info.


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers