Techirghiol în trei cuvinte: tratament, relaxare, credinţă

Techirghiol în trei cuvinte: tratament, relaxare, credinţă
 
 

Dacă te afli pe malul Mării Negre, mai exact în Eforie, îţi recomand cu căldură să faci o plimbare la o aruncătură de băţ, pentru a vizita Techirghiolul.

Lacul Techirghiol

Întinderea lacului Techirghiol m-a surprins, la fel şi singura barcă ce-şi aştepta dornicii de o plimbare, făcându-mă să mă gândesc la bogăţiile variate ale acestei ţări, la minunile pe care natura ni le oferă, iar noi nu ştim întotdeauna să le punem în valoare.

Băile cu nămol de la lacul Techirghiol sunt cunoscute pentru proprietăţile lor terapeutice, însă, din punctul meu de vedere Techirghiolul înseamnă mult mai mult.

În jurul lacului se găseşte o zonă verde, amenajată simplu şi spre surprinderea mea şi curată, unde poţi face o plimbare sau te poţi aşeza pentru a admira lacul cu al său nămol ce se loveşte încet de mal.

Dacă eşti iubitor de linişte şi cauţi relaxarea aproape de malul mării, Techirghiol poate fi alegerea potrivită.

Sanatoriul Balnear din Techirghiol, pe lângă procedurile specifice de tratament, ofera pacienţilor şi turiştilor, contra-cost, accesul la o plaja amenajată la lac, unde se pot bucura de razele soarelui si de apa puternic mineralizată, cu al său nămol benefic în diferite afecţiuni printre care cele mai cunoscute fiind cele reumatologice.

În imediata apropiere a lacului, mai exact, peste drum, se află Mănăstirea Sfânta Maria, un lăcaş de cult ce m-a cucerit prin simplitate şi ordinea în care era aşezat totul. După un moment de rugăciune şi multumire, am ales să admir din exterior acest loc ce-mi dădea un puternic sentiment de pace.

Mănăstirea adăposteşte o construcţie nouă şi o Biserică veche din lemn, într-un cadru în care verdeaţa are loc de cinste, dând naştere unui decor ce te cucereşte pur şi simplu. Aici este locul în care liniştea domneşte, ca o invitaţie la adormirea minţii, pentru a asculta mult mai clar vocea interioară ce ne indeamnă la o întâlnire cu profunzimea fiinţei noastre.

Techirghiolul este locul ce ne cheamă într-un mod şoptit, pentru a ne bucura de bogăţia sa.

Poze deosebite din Techirghiol


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers