Târgurile de Crăciun din Belgia: Bruges

Târgurile de Crăciun din Belgia: Bruges
 
 

Dacă Antwerp mi-a plăcut în mod deosebit, atunci pot să spun că Bruges m-a cucerit pe loc! O atmosferă fermecătoare de sărbătoare se simte în fiecare colț al orașului. Străzile erau pline ochi de oameni, de parcă toată Belgia se adunase la un loc în Bruges Smile Dar față de ce aveam să vedem în Gent...asta nu a fost nimic Laughing Lăsăm mașina în parcarea subterană din centru, unde cu chiu, cu vai găsim un loc, semn că avea să fie o zi aglomerată, și la propriu, și la figurat.

Centrul istoric Bruges

Centrul istoric Bruges

Apoi o luăm la pas prin străzile din centrul istoric, inclus în patrimoniul UNESCO. Totul era decorat de sărbătoare și încă nici nu aveam idee cât de frumos poate să fie seara, când toate instalațiile luminoase sunt pornite. Pentru că nici pentru Bruges nu mi-am făcut temele cu obiective turistice, am mers la pas pe fiecare străduță și alee care ni s-a părut interesantă. Orașul este mic, numai bun de vizitat la pas într-o zi!

Lollipop demo în vitrina cofetăriei

Până să ajungem să vedem cel ce avea să fie cel mai frumos loc din oraș, am observat un magazin în vitrina căruia se pregăteau acadele, de la A la Z. După ce am stat ceva timp cu nasul lipit de geam, am intrat și am cumpărat o ciocolată neagră pudrată cu cacao, în formă de cheie franceză! Ne-am amuzat copios pe seama expresiei celui care a primit suvenirul Smile Avea un aspect de unealtă folosită, ușor ruginită, foarte atent făcută. Și celelalte forme, de șurub și alte accesorii erau haioase (și scumpe, ca mai toată faimoasa-delicioasă ciocolată belgiană). 

Candy Demo

Cum mergem prin centru întâlnim o paradă, întâi o fanfară, apoi oameni costumați în diverse personaje care reprezintă de fapt personaje din povestea Crăciunului. Parada se numește Sterrenstoet și este tradițională în Bruges încă din anul 1932. 

Parada de Craciun

Urmează să aflăm de ce orașul mai este numit și Veneția din Nord, fiind înconjurat și străbătut de canale. Aici era chiar frig și cum bătea vântul tare-tare nu am făcut și plimbare cu barca. Dar cum in Belgia iarna E ca vara, am văzut și terase deschise afară, unde nu găseai un loc la masă! 

Cu barca prin Bruges

Béguinage-ul din Bruges

De pe pod vedem béguinage-ul. Béguinage înseamnă un complex unde trăiau femei credincioase, dar care nu depuseseră jurăminte monahale. Acesta a fost fondat în anul 1244, este un loc frumos și liniștit chiar în centrul orașului, departe de aglomerație. În prezent nu mai locuiesc aici femei beguine, iar începând cu anul 1927 funcționează ca mănăstire benedictină.

Beguinage Bruges

Ne-am retras pe câteva străduțe laterale - totul avea un aspect medieval deosebit - și vedem acest restaurant tare drăguț:

Pe stradutele din Bruges

Cu o curte interioară care mă face să mă întreb cât de plăcut poate fi acolo în sezonul verde:

Pe stradutele din Bruges

Piața Burg

După care ajungem în acest loc minunat, sufletul petrecerii și frumuseții din Bruges, pentru că pe lângă clădirile cu arhitectură impresionant de frumoasă, aici se află și un patinoar, terase și aranjamente de Crăciun care mai de care mai deosebite. 

Curtea Provinciala Bruges

În Piața Burg (adică în piață pentru că burg înseamnă "oraș") se găsește Curtea Provincială, o clădire superbă neogotică. Belfort se află în stânga Curții Provinciale și este un turn-clopotniță, înalt de 83 m datând din anul 1240. 

Piata Burg, Bruges

Laterala din stânga Curții Provinciale arăta incredibil de frumos, fiecare casă fiind colorată și luminată perfect. La unul din acele restaurante am mers și noi. Am mâncat un hamburger belgian de vită uriaș care...nu prea mi-a plăcut, în schimb tradiționalii "friet" (cartofi prăjiți) da, nici nu avea cum să fie altfel Smile

Primăria se alătură și ea colecției de clădiri monument, a fost construită în stil gotic în 1377. 

Primaria Bruges

După ce aruncăm o ultimă privire în piață ne îndreptăm spre parcare, nu înainte de a decide deja că Bruges trebuie să fie cel mai frumos oraș din Belgia. Însă... încă nu văzusem tot, iar concurența s-a dovedit a fi mare Smile

Piata Burg, Bruges

Poze deosebite de la Târgul de Crăciun din Bruges


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers