Târgul de Crăciun din Frankfurt aduce magia sărbătorilor în inima Germaniei

Târgul de Crăciun din Frankfurt aduce magia sărbătorilor în inima Germaniei
 
 

Târgurile de Crăciun sunt una dintre cele mai frumoase tradiții de iarnă din Europa. Majoritatea orașelor sunt invadate de sute de căsuțe colorate, decorațiuni de sezon și arome delicioase de vin fiert, dulciuri și castane prăjite. Germania este cea care a "inventat" târgurile de Crăciun, așa că nu este de mirare că aici vei găsi și cele mai frumoase astfel de piețe din lume.

Dacă orașe precum Berlin, Munchen sau Koln organizează mai multe piețe de Crăciun în diferite zone, în Frankfurt vei găsi doar una. Totuși, asta nu înseamnă că acest oraș nu sărbătorește Crăciunul așa cum trebuie.

Târgul de Crăciun din Frankfurt este unul dintre cele mai vechi și mai spectaculoase din lume, fiind amenajat în minunata piață Römerberg. Aici clădirile colorate și statuile frumoase contribuie la atmosfera feerică a acestui târg ce se mândrește nu doar cu o mulțime de căsuțe din lemn, ci și cu brad uriaș, un carusel și multe alte surprize.

Unde și când se organizează târgul de Crăciun din Frankfurt

Ca în fiecare an, târgul de Crăciun din Frankfurt se amenajează în piața Römerberg, chiar în inima orașului. Römerberg este centrul istoric al orașului încă din perioada medievală, iar până la cel de-Al Doilea Război Mondial era cel mai mare centru medieval cu clădiri cu bârne din lume. Din păcate, în timpul războiului, aceste clădiri au fost distruse, dar mai târziu municipalitatea a reușit să le reconstruiască. Astfel, astăzi Römerberg este cel mai colorat și frumos loc din Frankfurt, așa că era și cel mai logic loc pentru a organiza târgul de Crăciun. Deoarece acesta este și unul dintre cele mai mari târguri de Crăciun din lume, se întinde până în Piața Sf. Paul din apropiere și pe străzile adiacente.

Deschiderea oficială a târgului are loc în 27 noiembrie, iar ceremonia va fi găzduită de primarul orașului. Târgul va rămâne deschis până în 22 decembrie.

Orarul târgului de Crăciun din Frankfurt

  • luni – sâmbătă: 10 - 21
  • duminică: 11 - 21

Targuri de Craciun Frankfurt

Fotografie preluată de pe Depositphotos. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Ce vei găsi la târgul de Crăciun din Frankfurt

Dacă vei vizita târgul de Crăciun din Frankfurt vei găsi o mulțime de căsuțe colorate unde poți cumpăra diverse suveniruri și cadouri. Majoritatea obiectelor vândute aici sunt făcute manual de artiști și artizani veniți din întreaga țară, astfel că vei avea ocazia să cumperi obiecte unice. Vei găsi ornamente de brad cu design specific, care costă 7 euro un ornament sau 30 de euro un set de 5, forme de fursecuri cu design ciudat, care costă 7,90 euro, săpun cu miros de cidru care este 3,95 euro bucata, jeleu de cidru (5,99 euro) sau cana de vin fiert oficială a târgului de Crăciun din Frankfurt din acest an care costă 3 euro.

Frankfurt

Fotografie preluată de pe Depositphotos. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Tot la târg te poți delecta cu fursecurile tradiționale ale orașului, mai exact Bethmännchen și Brenten, făcute din marțipan, și Quetschemännsche, cu nuci și prune uscate.

O altă atracție îndrăgită a târgului de Crăciun din Frankfurt este uriașul brad, care în acest an vine din regiunea Schmallenberg Sauerland. Bradul este frumos decorat cu globuri și beculețe multicolore.

Pentru cei mici sunt pregătite carusele colorate și o mulțime de surprize.

Evenimente speciale la târgul de Crăciun din Frankfurt

Pe lângă toate aceste atracții, pe toată durata târgului de Crăciun din Frankfurt se organizează și o serie de spectacole și evenimente speciale de sezon. Astfel, sâmbătă, 2 decembrie de la ora 16:30, și duminică, 24 decembrie, de la ora 17, vor răsuna toate clopotele din oraș. Mai exact, cele 50 de clopote ale celor 10 biserici din Frankfurt vor suna timp de jumătate de oră.

De asemenea, Biserica Sf. Paul și Römerhallen vor găzdui o piață arts & crafts unde poți admira și cumpăra operele artiștilor locali. Piața va fi deschisă între orele 12 și 20, din 29 noiembrie până în 21 decembrie în Biserica Sf. Paul, și din 8 până în 22 decembrie în Römerhallen.

Targuri de Craciun

Fotografie preluată de pe nowwhatstheplan.com. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Prichindeii vor putea face cunoștință cu Moș Crăciun care va ajunge pe scena din Römerberg, miercuri, 6 decembrie, la ora 17:30, iar în 16 și 17 decembrie de la ora 11 la ora 20, vor putea face plimbări cu un tren condus de o locomotivă cu aburi pe malul râului Main.

Pe toată durata târgului vei putea asculta carilonul Bisericii Sf. Nicolae, zilnic, la ora 09:05, 12:05 ș 17:05. În fiecare vineri, sâmbătă și duminică, de la ora 17:00, pe scena din Römerberg au loc diverse concerte.

Frankfurt

Fotografie preluată de pe luxatic.com. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Povestea târgului de Crăciun din Frankfurt

Târgul de Crăciun din Frankfurt este unul dintre cele mai vechi din lume. Povestea acestui eveniment minunat începe în 1393, când pe lângă tarabele vânzătorilor se organizau și piese de teatru. De-a lungul secolelor, târgul a devenit din ce în ce mai mare, dar mult timp străinii nu erau bineveniți aici, iar tradițiile străine precum Moș Crăciun sau bradul împodobit au fost adoptate mai târziu decât în alte locuri. De aceea, târgul de Crăciun din Frankfurt încă își păstrează farmecul tradițional și este unul dintre cele mai vizitate din lume.

Targul de Craciun Frankfurt

Fotografie preluată de pe theholliedays.com. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Locuri de cazare în Frankfurt

Dacă ți-am stârnit interesul și vrei să vizitezi și tu târgul de Crăciun din Frankfurt, iată ce opțiuni de cazare pentru luna decembrie îți propunem:

Dacă aceste opțiuni nu te atrag, poți verifica și alte oferte aici.

Târgul de Crăciun din Frankfurt pe hartă

Tu ai vizitat târgul de Crăciun din Frankfurt? Povestește-ne ce impresie ți-a lăsat!


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers