Tărâmul curcubeelor în Burano - cea mai colorată insulă

Tărâmul curcubeelor în Burano - cea mai colorată insulă
 
 

Veneția este un loc minunat, pe ale căror străduțe te poți pierde ore în șir fără să mai vrei să ieși. Dacă dorești să lași în urmă labirinturile de canale și poteci, pentru o jumătate de zi, ai opțiunea de a vizita insulele din jurul Veneției. Un abonament pe o zi pentru toate mijloacele de transport din Veneția este de 20 euro, iar vapoarele din stațiile de lângă Piața San Marco te pot duce pe toate insulițele la care visezi, precum San MicheleLido di VeneziaTorcelloMazzorbo sau multe altele.

Burano - cea mai colorată insulă a Europei

Burano este o insulă la aproximativ 40 de minute de Veneția, care îți va face călătoria în Italia și mai frumoasă. Poți vedea insula clar de la orizont - aceasta era și ideea pe vremea când locul era ocupat în preponderență de pescari, care găseau calea spre casă mai ușor. Burano arată ca o paletă de culori din mijlocul Mării Adriatice. Poți observa și campanila din mijlocul insulei, care este de fapt un turn înclinat, din cauza terenului pe care a fost construit inițial.

Aici fiecare casă este vopsită într-o altă culoare - mov, roz, verde, galben, portocaliu... înfrumusețate cu flori, perdele și decorațiuni specifice. Multe dintre aceste construcții, parcă din plastilină, sunt ocupate de magazine cu bijuterii din sticlă de Murano și piese din dantelă de Burano, aspectele pentru care aceste insule sunt cunoscute. Sticla și dantela încă se fabrică în aceste locuri, și, dacă sunt originale, ar trebui să fie destul de scumpe, dar cu adevărat unice.

burano

Dacă îl căutai, să știi că ai găsit raiul pasionaților de fotografie în Burano, fiind un loc cu adevărat inedit și care te binedispune. Ai ocazia să te plimbi pe străduțele cu case pe care și curcubeul este invidios, să traversezi micile canale pe podurile de lemn, să urmărești viața localnicilor și să faci puțin shopping de suveniruri. Nu ezita să descoperi locurile mai ascunse ale insulei și să încerci bucătăria locală, asta printre ședințele de fotografie. O după-amiază aici este specială, mai ales că atmosfera este diferită față de Veneția, e liniște și un aer boem, de care te vei bucura la maxim. 

Citește și: Intră în povestea magică AlberobelloBari, locul în care am descoperit adevărata atmosferă italieneascăÎn căutarea celui mai frumos apus în Polignano a MareVerona - destinația romantică supremă a Italiei.

Admiră insula culorilor:

Ce părere ai despre acest loc colorat?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers