Streaptease la Băile Gellert din Budapesta

Streaptease la Băile Gellert din Budapesta
 
 

Având în vedere că Budapesta se află la doar 3 ore de mers cu maşina de Timişoara am avut de mai multe ori ocazia să fac câte o mică excursie de 3-4 zile în capital Ungariei. Ultima astfel de escapadă am făcut-o de Rusalii, mai ales că am avut câteva zile libere.

Cum duminică nu am avut nimic în plan, am decis să încercăm una din vestitele băi termale din Budapesta. Am pornit laptopul ne-am uitat pe harta băilor termale din Budapesta, şi am ales Băile Gellert. Nu am să vă povestesc ceea ce puteţi vizita în Budapesta (poate cu altă ocazie), ci am să vă relatez cu am făcut "streaptease" la băile Gellert Laughing

Dar mai întâi vă spun câteva cuvinte despre aceste băi. Budapesta este vestită pentru băile sale termale, dar dacă e să vă decideţi să petreceţi câteva ore relaxante vă îndemn să alegeţi Băile Gellert. Construcţia în sine este spectaculoasă! Se află într-o clădire construită între anii 1912 şi 1918 în stil Art-Nouveau. Încă de cum intri rămâi impresionat de holul imens şi frumos decorat. După ce plăteşti biletul de intrare treci prin nişte coridoare superbe, care te duc cu gândul la vremurile în care trăiau românii.

Baile Gellert din Budapesta

Baile Gellert din Budapesta

Biletul de intrare are un preţ mediu, costul acestuia fiind de 4300 Ft (~70 lei)/persoană dacă nu doreşti cabină privată (sincer nu are sens să vă luaţi cabină privată de schimb). Ceea ce trebuie să ştiţi despre Băile Gellert este ca de luni până sâmbătă există zone care sunt destinate exclusiv bărbaţilor respectiv exclusiv femeilor. Astfel că, dacă mergi împreună cu perechea şi vrei să leneveşti în bazinele termale de 36 respectiv 38 de grade, fiecare veţi merge în zona destinată lui/ei. Din câte am povestit cu oamenii de acolo, daca eşti pudic poţi avea surprize: în zonele destinate exclusiv unui anumit sex purtarea costumului de baie nu este obligatorie! Eu am mers duminică, zi în care poţi accesa oricare bazin indiferent de sex, astfel că nu a trebuit să îmi fac griji de pudicitatea mea (încă!).

Ca şi activitate nu ai prea multe opţiuni, singura fiind aceea de a lenevi şi de a te relaxa în diferitele bazine: bazinul cu valuri, 4 bazine termale de diferite temperaturi, bazinul "cu bulbuci", bazinul cu apă rece - brrr.

ATENŢIE: în cazul în care vrei să intri în bazinul de inot TREBUIE să ai cască, altfel un nene cu fluier te va ruga să părăseşti bazinul. Nici posibilităţile de a mânca sau a bea ceva nu sunt foarte diverse, în incinta Băilor Gellert existând un singur "restaurant" (forţat spus) unde poţi servi ceva. Preţurile sunt destul de acceptabile, iar mâncarea este ok.

Baile Gellert din Budapesta

Baile Gellert din Budapesta

Şi acum să vă povestesc despre nenea Tibor. Când am plătit biletul de intrare am văzut eu pe afiş "Masszírozás 30 perc", adică masaj de 30 de minute. Preţul era de 4200 Ft (~ 68 Ron) şi am zis ... de ce nu? Aşa că mi-am făcut programare pentru ora 17:00.

La ora respectivă m-am prezentat la apel şi am fost prezentat la nenea Tibor. Acesta m-a condus într-un "private room", şi-a dat jos tricoul ( soc!) şi mi-a spus "get naked please". Cum eu eram într-un simplu slip de baie, am făcut ochii mari, am înghiţit în sec şi am spus "... buuut I’am naked" Embarassed. Răspunsul a venit simplu şi natural: "no no naked all". Oooook ... nu sunt foarte pudic dar totuşi! (acum să nu-mi spuneţi că e normal, deoarece am mai fost la 2 saloane de masaj în Timişoara şi nu am fost despuiat Tongue Out ).

Am zis fie ce-o fi ... m-am dezbrăcat şi m-am pus pe burtă. Vreau să spun că primele câteva minute mi s-a părut un pic bizar că un bărbat mă "freacă" pe picioare, dar toate acestea au zburat împreună cu minutele.

Vreau să vă spun că masajul a fost genial, m-am simţit ca un nou născut. Am avut impresia că cele 30 de minute au trecut extraordinar de repede, iar după masaj CHIAR am simţit că sunt relaxat! Din punctul meu de vedere banii investiţi au fost cu folos, şi recomand oricui să încerce dacă ajunge vreodată la Băile Gellert.

Din spusele prietenei mele Andreea, şi la femei este aceeaşi treabă, adică te pune să te dezbraci de tot, iar doamna (poti alege şi un domn dacă insişti Laughing) are acelaşi talent de a te relaxa. După masaj am mai stat de vorba cu domnul Tibor şi mi-a spus că lucrează în domeniu de peste 10 ani. Nu e de mirare că "era cât pe ce să-l cer de nevastă" la ce masaj mi-a făcut Tongue Out

Baile Gellert din Budapesta

Baile Gellert din Budapesta

Următoarele ţinte când mai ajung în Budapesta şi am mai multe zile la dispoziţie sunt Băile termale Szechenyi şi Băile termale Rudas.

Tare aş vrea să ştiu cine a mai fost la Băile Gellert din Budapesta şi care sunt părerile lui! Eu personal îi dau nota 9!

NU UITAŢI: fiecare călătorie începe cu primul pas!

Poze de la Baile Gellert din Budapesta


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers