Strasbourg: un oraş primitor şi chic

Strasbourg: un oraş primitor şi chic
 
 

Suntem oameni hipnotizaţi de verbul "a călători", vizualizăm pământul pe o coală A4, visăm cu ochii deschişi şi ne dăm cu părerea pentru că putem. Nu suntem experţi, dar avem un bagaj mare de informaţii din călătorii virtuale… Am format o mare comunitate pe pagina noastră de Facebook şi ne mândrim cu iubitori de călătorii ca noi. 

Astăzi, Lucian Mihalcea ne povesteşte despre Strasbourg.

Mă numesc Lucian Mihalcea, sunt medic şi locuiesc în Strasbourg de mai bine de 5 ani. Cu deosebită plăcere vă fac părtaşi, prin intermediul obiectivului foto, unei vizite virtuale a oraşului care mi-a devenit casă. 

Strasbourg noaptea

Atât de primitor la prima vedere, chic, cu un farmec aparte, încât n-am mai plecat. Strasbourg-ul este un oraş plin de istorie, una zbuciumată de războaie şi reforme care şi-au lăsat amprenta pe fiecare colţişor de stradă. Dar nu asta am vrut să vă prezint, ci o altă faţă a Strasbourg-ului, aceea în lumina lunii, la miez de noapte. Deşi anii trec şi poate unora farmecul acestui oraş le-a devenit obişnuinţă, vă pot mărturisi că descopăr cu fiecare ieşire un alt colţişor, o altă imagine a unui orăşel plin de viaţă. 

Gânduri bune din Alsacia!

Catedrala Notre Dame din Strasbourg

În perioada estivală, pe faţada catedralei Notre Dame din Strasbourg se proiectează un spectacol impresionant de lumini şi muzică: Millénaire de la cathédrale de Strasbourg - Accueil

Catedrala Notre Dame din Strasbourg

Catedrala Notre Dame din Strasbourg

Cartierul La Petite France

Cartierul La Petite France, situat în centrul Strasbourg-ului, pe malul râului Ill, a fost distrus aproape în totalitate în timpul celui de-al II-lea Război Mondial însă a renăscut din propria-i cenuţă graţie unei politici de reconstrucţie şi reconstituire, ca din 1988 să fie protejat ca Patrimoniu UNESCO.

    

Articol şi fotografii de Lucian Mihalcea

Mulţumim pentru povestea ta plină de informaţii utile şi de poze deosebite din Strasbourg!

Dacă vrei şi tu să ajuţi comunitatea Ghiduri Turistice cu informaţii utile şi poze din vacanţa ta, atunci aşteptăm un email cu fotografii şi cu povestea ta pe info@ghiduri-turistice.info.


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers