ŞTIAŢI CĂ: În Bruxelles există aproximativ 100 de persoane care învaţă limba română?

ŞTIAŢI CĂ: În Bruxelles există aproximativ 100 de persoane care învaţă limba română?
 
 
 

Dacă prima reacţie la afirmaţia "în Bruxelles există aproximativ 100 de persoane care învaţă limba română" a fost să realizezi ca nu mai ai cuvinte sau dacă în mintea ta zburdau reacţii gen: "nu cred", "serios?", "mda.." sau alte apelative, derivaţii şi sinonime din acestea, trebuie să ştii că totul este sub control, este o reacţie perfect normală, toţi am trecut într-un anumit fel prin asta şi momentan nu ai auzit nimic, stai să vezi ce urmează.

La sfârşitul lunii Septembrie, capitala Belgiei a fost gazda primei ediţii a Festivalului Europa Nova, care avea ca scop promovarea limbii, culturii şi spiritualităţii româneşti, prin diferite evenimente din categoriile literatură, muzică, teatru, cinema, istorie şi turism. Timp de trei zile, cei interesaţi, trecătorii, curioşii, românii din Bruxelles, dar şi cei care "studiază limba română" au avut parte de diferite activităţi specifice româneşti. 

Vacanță spectaculoasă în Barcelona

Vacanță spectaculoasă în Barcelona

3 sau 7 nopți cazare, mic dejun, zbor din București, Timișoara, Cluj Napoca
de la 435 Eur
vezi detalii »

Vacanță la Marea Egee în Halkidiki

Vacanță la Marea Egee în Halkidiki

7 nopți cazare, mic dejun
de la 175 Eur
vezi detalii »

O parte din cei prezenţi la acest festival, în special belgieni, dar şi greci, turci şi francezi au fost întrebaţi (în limba română) DE CE au ales să înveţe această limbă şi au răspuns:

- "Sunt căsătorit cu o româncă din Cluj Napoca şi îmi doresc să mă integrez cât mai bine în familia ei. Vreau să fiu acceptat şi să simt că sunt de-al lor".

- "În timpul facultăţii am primit o carte de la un profesor român... o carte cu poezii de Eminescu. Atunci mi-am dat seama că îmi place această limbă, că vreau să o învăţ şi am făcut asta..."

"Am început să am o atracţie pentru România de când am auzit de civilizaţia Dacă. M-am documentat mult despre istoria şi cultura acestei ţări şi am decis că vreau să le învăţ şi limba..."

Mai mult de atât, fiecare străin care a trecut pragul Festivalului Europa Nova de la Bruxelles a fost pus să aleagă un cuvând românesc care îl defineşte cel mai bine. Răspunsurile au fost: "dăruiesc", "simt", "colorez", "nădăjduiesc", "sper", "visez".

O parte din cursanţii care învaţă limba română, 10 la număr, au venit şi într-un voiaj în Bucureşti, în care, timp de un weekend prelungit, au vizitat cele mai importante obiective turistice, sub îndrumarea Mihaelei Carata, de la Promenada Bucureşti, însă despre acest subiect vă voi povesti într-un alt articol.

     

Dacă îţi iubeşti ţara şi crezi că are de oferit şi multe lucruri bune, citeşte şi următoarele articole: Cunoaşte România înainte să o părăseştiTurist în ţara mea – cele mai frumoase locuri din România: partea I

Săptămână de vis în Rodos

Săptămână de vis în Rodos

7 nopți cazare, zbor din București
de la 285 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.