Staţiuni şi plaje din Croaţia pentru concediul de vară perfect

Staţiuni şi plaje din Croaţia pentru concediul de vară perfect
 
 

Cu plaje sclipitoare spălate de apele albastre ale Adriaticii, coasta Croației este una dintre cele mai frumoase destinații de vară, care a devenit din ce în ce mai populară printre iubitorii de soare și mare din România. De la Istria și până în Dalmația Centrală, coasta croată este împânzită de plaje minunate, peșteri fără sfârșit, orășele fermecătoare și sate adormite, toate mărginite de peste 1.200 de insule și peninsule. Dacă în această vară intenționezi să explorezi cele mai frumoase locuri din această țară minunată, noi am realizat special pentru tine un mic ghid cu cele mai frumoase stațiuni și plaje din Croația pentru un concediu de vară perfect.

Zlatni Rat

Zlatni Rat

Insula Brac este faimoasă pentru plaja Zlatni Rat, ce se află pe coasta sudică a insulei, nu departe de orașul Bol. Curenții din Canalul Hvar, aflat în apropiere, au modelat această plajă, într-o limbă de nisip îngustă ce se extinde 400m în apa perfect albastră. Cei care fac plajă pe Zlatni Rat pot admira panorame superbe peste Adriatica din ambele părți, în timp ce coasta insulei este și mai pitorească. Ruinele romane se întrevăd printre pădurile de pini, iar deasupra lor tronează Munții Vidova, cei mai înalți de pe coasta Adriatică.

Punta Rata

Punta Rata

Fotografie preluata de pe hdwallpaperbackgrounds. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Aflată în micuțul oraș Brela, pe coasta Dalmată, Punta Rata este una dintre cele mai moderne plaje din Croația cu o sumedenie de facilități. Asta nu înseamnă că Punta Rata nu se mândrește și cu panorame de invidiat, fiind înconjurată de livezi de măslini și curmali, iar casele pitorești din Brela formează fundalul perfect pentru cei care se bucură de soare pe această plajă albă. După ce te-ai săturat de soare și valuri, poți face o plimbare pe faleza mărginită de restaurante, magazine și cafenele pentru a experimenta din atmosfera fermecătoare a locului.

Sveti Ivan

Sveti Ivan

Fotografie preluata de pe chasingthedonkey.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Sveti Ivan sau Sf. Ion este una dintre cele mai populare plaje de pe insula Cres. Aflată la marginea pitorescului sat Lubenice, un fort antic construit doar din piatră, Sveti Ivan este un loc preferat și de cei care aleg să facă croaziere de-a lungul coastei croate. Plaja Sveti Ivan nu poate fi accesată decât pe jos, dar drumul în pantă, destul de lung, face parte din farmecul acestei plaje izolate și merită tot efortul.

Plaja Rajska

Plaja Rajska

Fotografie preluata de pe askbeach.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

În stațiunea Lopar, de pe insula Rab, se află un alt colț de paradis pe care nu trebuie să îl ratezi. Plaja Rajska sau Plaja Paradis este una dintre cele mai faimoase de pe coasta Adriatică și pe bună dreptate. Spre deosebire de celelalte plaje de pe insula Rab, care sunt îndrăgite de nudiști, Rajska este locul perfect pentru vacanțele în familie. Vizitatorii pot înota în apele liniștite și deloc adânci, în timp ce plaja cu nisip fin, una dintre puținele astfel de plaje din Croația, este locul perfect pentru relaxare.

Plaja Makarska

Plaja Makarska

Fotografie preluata de pe citybeachmakarska.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Întinzându-se pe 65 km între orașele Makarska și Split, pe coasta Dalmată, această plajă este cunoscută și sub numele de Riviera Makarska. Cuibărit la poalele uriașul Munte Biokovo, orașul Makarska se mândrește cu un golf pitoresc mărginit de o sumedenie de plaje frumoase cu pietricele. Principala plajă a orașului, plaja Makarska, se arcuiește de-a lungul unei faleze umbrite de palmieri și mărginită de cafenele, restaurante luxoase și magazine.

Plaja Banje

Plaja Banje

Fotografie preluata de pe willybmum.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Aflat în sudul coastei croate, Dubrovnik este una dintre cele mai populare destinații din Croația, în mare parte datorită nenumăratelor sale plaje superbe. Banja, aflată la est de centrul medieval al orașului, este cea mai populară. Această plajă cu pietricele este înconjurată de cele mai bune hoteluri din Dubrovnik, fiind echipată cu toate facilitățile de care ai nevoie. Acest loc adorat de celebrități este ideal și pentru diferite sporturi de apă.

Plaja Omis

Plaja Omis

Fotografie preluata de pe kod-joke.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Porțiunile uriașe de nisip auriu sunt principala atracție a plajei Omis. Aflată în orașul Omni, această bucată de nisip este înconjurată de pini și arbuști cu flori colorate, plantați pentru a forma o promenadă naturală. Plaja Omis se mândrește cu nisip fin datorită râului Cetina care aduce aluviuni pe coasta de altfel stâncoasă în fiecare an. Canioanele sculptate de acest râu formează un peisaj incredibil ce întregește atmosfera minunată a acestei zone.

Tu ce alte plaje superbe din Croația ai vizitat? 


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers