Stâna de Vale: Traseu spre Cascada Miss

Stâna de Vale: Traseu spre Cascada Miss
 
 

Poate cel mai frumos obiectiv al Stânei de Vale, Cascada Miss este cu siguranţă un loc care nu trebuie ratat. Nu am depistat cum a fost  botezată astfel, dar îmi pare totuşi un nume demn pentru frumuseţea ei.

Cascada Miss

Dacă eşti cazat la Hotel Iadolina sau doar în treacăt, traseul nu e departe. De la hotel, care este un punct de reper în stațiune, pornești pe drumul principal care duce spre Beiuş, iar la cam 500 m pe partea stângă sunt nişte căsuţe verzi; după ele, pe partea dreaptă se vede un drum asfaltat, dar foarte spart şi vechi. De aici începe traseul spre cascadă.

Ca notă, dacă nu ai o mașină cu gardă înaltă la sol, nu te aventura, drumul are pe alocuri porțiuni foarte rele.

Traseu la Cascada Miss

Cascada Miss

Salutăm micul nostru prieten care dormea în post pe drum și ne apucăm de drum. Traseul începe cu o ușoară coborâre pe o distanță de aproximativ 3 - 4  km pe drumul odată cu asfalt ce duce la un mic baraj de acumulare de pe Valea Iadului și totodată spre Cabana Patru Brazi.

Nu intrăm spre Cabană, continuăm drumul încă vreo 2 km pe Valea Iadului până la întâlnirea indicatorului cu bulină albastră - Cascada Miss, 30 minute.

Cascada Miss

De aici peisajul începe să capete un pic de viață, trecem râul în echilibristică pe pietre și pornim o urcare mai în trâmbă prin pădure.

După aproape jumătate de ceas ajungem și la minunăție!

Cascada Miss

Cascada Miss are o cădere 40 de metri în două trepte majore și este întradevăr splendidă!

Un traseu lejer, realizabil în trei ore, iar ca mențiune, ar fi indicat să ajungeți la cascadă în prima jumătate a zilei când cel mai probabil soarele își plimbă agale razele prin murmurul zvăpăiat al apei!

Agentia Turist Center

Realizat in colaborare cu: Agentia Turist Center

Turist Center este o agentie tour-operatoare care va ofera o gama larga de pachete turistice pe litoralul Marii Negre, in statiuni balneo-climaterice si la munte. 

Vezi ofertele noastre

 

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers