Spre Triglav, acoperişul Alpilor Julieni

Spre Triglav, acoperişul Alpilor Julieni
 
 
Fii romantic 4 zile la Verona!

Fii romantic 4 zile la Verona!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti
de la 175 Eur
vezi detalii »

Triglav este singurul Parc Naţional al Sloveniei, iar dacă eşti tentat să crezi că e puţin, hai să aruncăm o privire tocmai spre cel mai iubit obiectiv turistic al său!

Triglavul, vârful care a dat şi numele parcului, este cel mai înalt punct al Sloveniei, şi face parte din lanţul Alpilor Julieni.

Parcul impresionează şi de aproape şi de la distanţă! Pentru iubitorii de munte, cicloturism, kayaking şi alte activităţi sportive de genul, zona este un adevărat paradis!

Parcul Naţional Triglav

Triglav, Slovenia

Parcul Naţional Triglav este una dintre cele mai vechi zone protejate ale Europei şi adăposteşte majoritatea celor 400 de vârfuri de peste 2000 de metri ale Sloveniei, dintre care Triglavul este cel mai înalt, ajungând la o altitudine de 2864 m.

La 236 de ani de la prima ascensiune atestată documentar, traseul te poartă prin zone foarte pitoreşti, începând de la o altitudine de 900 m, treci treptat prin peisaje diferite, de la pădure, la jnepeniş, gol alpin şi într-un final închei cu un peisaj specific Alpilor, stâncos, arid şi absolut impresionant.

Pentru un novice în ceea ce înseamnă Alpii, Triglavul este un excelent punct de start, cu trasee pentru toate gusturile, de la dificultate medie, grea sau plimbări mai lejere.

4 zile de aventuri scandinave în Oslo

4 zile de aventuri scandinave în Oslo

3 nopţi cazare, zbor din Bucureşti
de la 205 Eur
vezi detalii »
Hai la mare în Valencia!

Hai la mare în Valencia!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti şi Timişoara
de la 210 Eur
vezi detalii »

Noi am prins o dimineaţă excelentă cu un cer albastru senin şi câte un nor care îşi făcea de cap pe la 2800 de metri, o după amiază caldă, liniştită cu soare şi nori pufoşi şi un apus cu fulgere, nori de furtună şi vânt rece. Mai departe pozele vorbesc de la sine, peisajul este excelent, unul dintre cele mai frumoase vârfuri ale Europei!

Dacă ţi-a surâs muntele şi vrei mai multe poze, informaţii despre ruta turistică, cum ajungi acolo şi unde stai poţi să găseşti aici: prima parte şi a doua parte a traseului

4 zile însorite la Atena

4 zile însorite la Atena

3 nopți de cazare, mic dejun, zbor din București
de la 180 Eur
vezi detalii »

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.