Spre Triglav, acoperişul Alpilor Julieni

Spre Triglav, acoperişul Alpilor Julieni
 
 

Triglav este singurul Parc Naţional al Sloveniei, iar dacă eşti tentat să crezi că e puţin, hai să aruncăm o privire tocmai spre cel mai iubit obiectiv turistic al său!

Triglavul, vârful care a dat şi numele parcului, este cel mai înalt punct al Sloveniei, şi face parte din lanţul Alpilor Julieni.

Parcul impresionează şi de aproape şi de la distanţă! Pentru iubitorii de munte, cicloturism, kayaking şi alte activităţi sportive de genul, zona este un adevărat paradis!

Parcul Naţional Triglav

Triglav, Slovenia

Parcul Naţional Triglav este una dintre cele mai vechi zone protejate ale Europei şi adăposteşte majoritatea celor 400 de vârfuri de peste 2000 de metri ale Sloveniei, dintre care Triglavul este cel mai înalt, ajungând la o altitudine de 2864 m.

La 236 de ani de la prima ascensiune atestată documentar, traseul te poartă prin zone foarte pitoreşti, începând de la o altitudine de 900 m, treci treptat prin peisaje diferite, de la pădure, la jnepeniş, gol alpin şi într-un final închei cu un peisaj specific Alpilor, stâncos, arid şi absolut impresionant.

Pentru un novice în ceea ce înseamnă Alpii, Triglavul este un excelent punct de start, cu trasee pentru toate gusturile, de la dificultate medie, grea sau plimbări mai lejere.

Noi am prins o dimineaţă excelentă cu un cer albastru senin şi câte un nor care îşi făcea de cap pe la 2800 de metri, o după amiază caldă, liniştită cu soare şi nori pufoşi şi un apus cu fulgere, nori de furtună şi vânt rece. Mai departe pozele vorbesc de la sine, peisajul este excelent, unul dintre cele mai frumoase vârfuri ale Europei!

Dacă ţi-a surâs muntele şi vrei mai multe poze, informaţii despre ruta turistică, cum ajungi acolo şi unde stai poţi să găseşti aici: prima parte şi a doua parte a traseului


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers