Spectacolul Luminilor Nordului în două videouri pline de culoare – GALERIE VIDEO

Spectacolul Luminilor Nordului în două videouri pline de culoare – GALERIE VIDEO
 
 

Luminile Nordului (Aurora Borealis) reprezintă unul dintre cele mai cunoscute şi mai spectaculoase fenomene naturale. Acesta apare cu precădere în ţinuturile nordice ale lumii şi este rezultatul unui proces de transformare al particulelor ce intră în atmosfera Pământului, devenind pete de culoare şi lumină de obicei verzi, uneori chiar roşii sau albastre.

Norvegia este una dintre cele mai cunoscute destinaţii turistice ale lumii în care oricine poate admira, fotografia şi filma Luminile Nordului, dar până să ajungem acolo să ne delectăm cu o scurtă galerie video.

Luminile Nordului în Norvegia

Ole C. Salomonsen a filmat Aurora Borealis în apropiere de Tromso, Norvegia. Videoul de mai jos este rezultatul a 6 luni de filmări:

Luminile Nordului în Scoţia

Din când în când, Luminile Nordului pot fi văzute şi în ţări care nu sunt neapărat parte din Nordul îndepărtat. Anul trecut (2014), în luna februarie, a avut loc un fenomen de acest fel, ce a declanşat una dintre cele mai mari explozii de culoare de acest tip de până acum, după cum putem vedea din videoul creat de Maciej Winiarczyk:

    

Ce alte fenomene naturale ale lumii ţi-ar plăcea să admiri?

Parcă lumea e mai frumoasă atunci când o admiri în mişcare. Cool Vezi lista tuturor videourilor noastre sau hai cu noi pe YouTube!


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers