Spectacol şi tradiţie: săritura de pe pod din Mostar - GALERIE VIDEO

Spectacol şi tradiţie: săritura de pe pod din Mostar - GALERIE VIDEO
 
 
 

Mostar este un oraş fermecător din Bosnia şi Herţegovina. Dacă nu ai auzit până acum de el, trebuie să ştii că este un loc cu o tradiţie şi o istorie îndelungate, care se împletesc perfect în jurul unui pod. Parte din patrimoniul UNESCO, vechiul oraş Mostar a fost martor la numeroase războaie, ultimul război civil din Iugoslavia fiind şi cel care a dus la distrugerea simbolului său.

Stari Most – Podul vechi din Mostar

Simbol al oraşului, Stari Most sau podul vechi din Mostar a fost construit în secolul 16 şi a rezitat cu stoicism tuturor intemperiilor şi evenimentelor istorice, până în anul 1993, când a fost distrus complet în războiul civil. În anul 2004, lucrările de reconstrucţie au fost încheiate şi celebrul simbol al legăturii dintre vest şi est şi-a reluat locul de simbol în inima oraşului Mostar.

4 zile însorite la Atena

4 zile însorite la Atena

3 nopți de cazare, mic dejun, zbor din București
de la 180 Eur
vezi detalii »

Săritura de pe podul din Mostar

Săritura de pe podul din Mostar este deja un eveniment cu tradiţie. Organizat în fiecare an la finalul lunii iulie, evenimentul a făcut dintotdeauna parte din tradiţia bosniacă. Bărbaţii tineri sunt protagoniştii în mod tradiţional, însă nu sunt singurii. În trecut, săritura era văzută ca un ritual de trecere la maturizare.

Explorează Budapesta în 4 zile!

Explorează Budapesta în 4 zile!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti
de la 140 Eur
vezi detalii »

Râul Neretva, ce curge dedesubtul podului Stari Most, este deosebit de rece, la acest fapt adăugăm că săritura se face din cel mai înalt punct al podului, adică de la 24 m înălţime, aşa că este uşor de înţeles de ce numai cei care au trecut printr-un antrenament serios pot sări.

Pentru 25 euro, Mostar Diving Club este locul în care oricine poate învăţa să facă săritura spectaculoasă de pe pod. Până să ne facem curaj, hai să vedem săritura şi puţină istorie din Mostar în următorul video.

Vizionare plăcută!

Ai avea curajul să sari?

   

Parcă lumea e mai frumoasă atunci când o admiri în mişcare. Cool Vezi lista tuturor videourilor noastre sau hai cu noi pe YouTube!

Hai la mare în Valencia!

Hai la mare în Valencia!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti şi Timişoara
de la 210 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.