Spania, un amestec minunat de culturi, tradiții și dialecte

Spania, un amestec minunat de culturi, tradiții și dialecte
 
 

De la fiestas gălăgioase și gastronomia spectaculoasă, la muzee faimoase la nivel mondial și monumente incredibile, acestea sunt doar câteva motive pentru care Spania este una dintre cele mai populare și fascinante destinații turistice din lume. Pentru cei care plănuiesc să viziteze această națiune pentru prima dată, trebuie să-i avertizăm: Spania poate deveni rapid o dependență.

Chiar dacă intenționezi să faci doar un city break, în scurt timp vei fi fascinat de petrecerile locale nebune sau de arhitectura nemaivăzută din Barcelona. Chiar și cele mai populare locuri din Spania, precum capitala Madrid, insulele scăldate de soare, Pirineii gigant și orașele maure din sud te vor surprinde cu atracții neobișnuite. Fie că vorbim despre restaurante cu meniuri delicioase în regiunea bască, peisaje sălbatice în zona centrală sau galerii moderne în nordul industrial, vei observa imediat că nu există doar o Spanie, ci mai multe.

Spaniolii înșiși vorbesc deseori despre Las Españas ("Spaniile"), în mare parte datorită unui regionalism de-a dreptul obsesiv care a apărut în anii ’70, când au fost create 17 regiuni autonome cu propriile guverne, bugete și ministere culturale.

Citește și: Inspiraţie pentru tine: incredibila Barcelona şi cum să ajungi la ea mai repede

Spania - un amalgam de atracții turistice de care nu te saturi niciodată

Tenerife

În ciuda nenumăratelor atracții turistice, majoritatea turiștilor vin în Spania pentru soare și distracție, înghesuindu-se pe Costa del Sol sau Costa Brava, pentru a lenevi pe plaje și a dansa toată noaptea în cluburi. Adevărate pioniere în industria vacanțelor complete, principalele stațiuni din Spania au fost concepute special pentru turiștii dornici de vacanță la mare, de la insulele Baleare la cele Canare. Dar asta nu înseamnă că vei găsi doar complexe hoteliere uriașe. Sate pescărești fermecătoare, stațiuni modeste și plaje izolate mărginesc coastele spaniole, dacă ești interesat să vizitezi zonele mai puțin turistice.

Citește și: 23 de imagini splendide din Tenerife

Totuși, Spania înseamnă mult mai mult decât vacanțe la mare. Dacă reușești să te desprinzi de plajele sclipitoare cu nisip fin, vei avea o varietate de lucrui de văzut și experimentat, de la alpinism pe vârfurile înzăpezite ale Pirineilor la drumeții pe Drumul lui Iacob (Camiño de Santiago), vechea rută a pelerinilor, de la scufundări în insulele protejate Medes, la admiratul Căii Lactee care se vede cel mai bine în Tenerife. Și dacă toate aceste minunății nu sunt suficiente, atunci poți să participi la unul dintre festivalurile spaniole fascinante ce implică fugitul de tauri, bătăi cu roșii sau chiar săritul peste bebeluși.

Iar apoi sunt orașele! Madrid, Barcelona, Valencia, Bilbao, Sevilla și lista poate continua. Fiecare dintre aceste metropole vibrante își are propria atmosferă distinctă, de la arhitectura gaudiană și plajele enorme din Barcelona, complet diferite de bulevardele largi și zgârie-norii giganți ai Madridului. Dar, în ciuda acestor discrepanțe, toate aceste orașe sunt legate de istoria remarcabilă a Spaniei și realizările sale culturale de invidiat, ce sunt etalate cu mândrie în muzeele, galeriile și siturile de patrimoniu UNESCO din întreaga țară.

Citește și: La pas în capitala Spaniei. 48 de ore în Madrid;  Sfaturi pentru un city-break reuşit în Valencia

Descoperă locurile mirifice din Spania în galeria de mai jos: 


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers