Spania - tărâmul soarelui și al culturii bine păstrate

Spania - tărâmul soarelui și al culturii bine păstrate
 
 

Suntem oameni hipnotizaţi de verbul "a călători", vizualizăm pământul pe o coală A4, visăm cu ochii deschişi şi ne dăm cu părerea pentru că putem. Nu suntem experţi, dar avem un bagaj mare de informaţii din călătorii virtuale… Am format o mare comunitate pe pagina noastră de Facebook şi ne mândrim cu iubitori de călătorii ca noi. 

Astăzi, Andrei Cherecheş ne povesteşte vacanţa lui în Madrid, Spania.

Povestea mea de vacanță începe întotdeauna cu un gând spre ceea ce îmi place, spre ceea ce mă eliberează și mă poartă spre locuri unde mă simt bine. Nu mi-a plăcut Spania din totdeauna, dar am descoperit-o puțin câte puțin. Este un loc care pur și simplu m-a atras ca un magnet, astfel că ori de câte ori mergeam simțeam că merg acasă și nu la un hotel sau o excursie pur și simplu organizată, astfel că nu puține au fost dățile când am hotărât să vizitez acest loc plin de cultură vie, de oameni deschiși și plini de viață, de prieteni care mă așteaptă, de soarele arzător dar în același timp mângâietor, de plajele abundente și stancile abrupte ce plonjează direct in apă, și să nu mai vorbim de bucătăria spaniolă care îți încântă papilele gustative la fiecare masă, descoperind o artă culinară de secole și bine păstrată. De fiecare dată când merg în vacanță, la fel și anul acesta, îmi propun să nu am nici un fel de așteptări, să nu aștept nimic de la nimeni și nici de la propria-mi vacanță, doresc să o las să mă surprindă, și funcționează de fiecare dată, astfel că până și cele mai mici detalii te vor încânta.

Am reușit să vizitez o mică parte din Spania, bifând mari orașe și locuri excepționale cum ar fi Madrid, o capitală vibrantă cu un mix de culturi bine evidențiate dar care totuși iși păstrează autentica origine spaniolă. Sunt și alte multe locuri ce merită vizitate măcar o dată în viață, așa cum este orașul fortificat Avila, unde poți oricând să te bucuri de aleile pietonale și de un gustos porc în lapte numit cuchinillo. El Escorial este un centru monastic aproape de Madrid la câțiva kilometri, iar în subsolul acestuia se gasesc inmormântați toți regii spaniei, acesta putând fi vizitat doar cu tour organizat și ghid, merită să îi arunci o privire.

Coasta de Est a spaniei include plajele mirifice și o serie de orașe ce deservesc ca centre culturale printre care Murcia și Valencia. Valencia este un oraș liniștit, cu plajele ei mirifice și binecunoscuta paella, un deliciu ce trebuie gustat de orice turist, și nu în ultimul rând principala atracție din Valencia fiind orașul artei și a științei, un complex de muzee și oceanografe ce merită bifate pe lista ta de călătorie.

Dragule cititor, sunt puține cuvintele ca să pot să îți descriu ceva frumos, dar întotdeauna poutem să ne convingem cu proprii ochi, de aceea, o dată în viață merită o vacanță în Spania, și numai atunci, ceea ce simți o să îți confime ceea ce am vrut să îți spun.

Poze deosebite din Spania

    

Articol şi fotografii de Andrei Cherecheş

Articol înscris în CONCURS: Povestea ta de vacanţă pe Ghiduri Turistice.
Dacă vrei şi tu să participi la concurs, citeşte regulamentul de aici şi află cum îţi poţi publica povestea de vacanţă pe www.ghiduri-turistice.info.


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers