Slatina, un coltisor de rai

Slatina, un coltisor de rai
 
 
 

As vrea sa va vorbesc de un loc drag copilariei mele si anume satu şi comuna Slatina care se afla in sudul judetului Suceava. Merg in fiecare an in acest loc, am adunat o multime de a mintiri pe care nu le pot uita vreodata . Am ales acest loc extraordinar pentru ca se merita sa traiesti aici.

Ce anume are deosebit Slatina?

Cadrul natural deosebit, prin bogăţiile solului, păduri, locuri de păşunat, a favorizat apariţia unor aşezări omeneşti aici din cele mai vechi timpuri. Cu o populatie de aproximativ 5500 de locuitori acest sat se bucura de un peisaj mirific, padurile se intind cat vezi cu ochii. Satul este străbătut de-a lungul său de pârâul Suha Mică.

Cui ai recomanda sa viziteze Slatina?

Recomand cu placere tuturor persoanelor care vor un moment de a se uni cu natura, de a se relaxa, de a respira un aer pur. Peisajul este ca in povesti, vara te poti adaposti la umbra copacului pentru a te feri de caldura soarelui, iarna iti da senzatia ca esti intr-o lume a basmelor.

Ce te-a impresionat cel mai mult la Slatina?

Ca obiectiv principal se poate vizita Manastirea Slatina construita intre anii 1553 – 1564 de catre domnitorul Alexandru Lapusneanu avand hramul Schimbarea la Fata (sarbatorit in fiecare an pe 6 august).
Mănăstirea Slatina a îndeplinit rolul de necropolă domnească a Moldovei (1522-1677), aici aflându-se mormântul domnitorului Alexandru Lăpușneanu (1552-1561, 1564-1568), al Doamnei Ruxandra (fiica lui Petru Rareș) și ale celor două fete ale lor.
Mănăstirea Slatina a fost inclusă pe Lista monumentelor istorice din județul Suceava din anul 2004.

Da cateva ponturi celor care doresc sa viziteze Slatina

Ajungand in judetul Suceava , oras Falticeni urmariti drumul spre Cornul Luncii-Malini-Slatina.
Mancarea este extraordinara , sanatoasa cu bucatari excelenti. Despre cazare, oameni locului sunt foarte primitori, poti gasi oricand gasi un loc unde se pot trai momente extraordinare .

Prin acest articol doresc şi eu să adaug un motiv la campania 499 de motive să fii turist în România organizată împreună cu agenţia de turism Turist Center. Împreună trebuie să promovăm frumuseţea ţării noastre România!

Numele meu este Olaru Marian si aceasta este povestea pe care va recomand sa o votati!

Poze din Slatina

Agentia Turist Center

Realizat in colaborare cu: Agentia Turist Center

Turist Center este o agentie tour-operatoare care va ofera o gama larga de pachete turistice pe litoralul Marii Negre, in statiuni balneo-climaterice si la munte. 

Vezi ofertele noastre

 
Hai la mare în Valencia!

Hai la mare în Valencia!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti şi Timişoara
de la 210 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.