Ski în Suedia: 5 staţiuni perfecte pentru schiori

Ski în Suedia: 5 staţiuni perfecte pentru schiori
 
 

Fiind o ţară nordică, Suedia are multe regiuni montane ideale pentru ski. Aici, turiştii au ocazia să practice sporturi de iarnă în staţiuni chic, relaxante şi recent modernizate. Locaţiile de ski din Suedia răspund tuturor nevoilor vizitatorilor şi oferă o experienţă excepţională de iarnă, fiind ca o comoară, care abia acum începe să fie descoperită. Iată cinci staţiuni de ski din Suedia.

Are – ski în cea mai cunoscută staţiune

Are – ski în cea mai cunoscută staţiune

Sursa

Staţiunea Are este cea mai mare staţiune de ski din Suedia, fiind considerată printre primele 10 staţiuni de ski din lume. Ceea ce atrage atât de mulţi turişti aici sunt peisajele pitoreşti, staţiunea având un lac îngheţat, şi activităţiile variate în această regiune, precum: plimbări cu sania sau snowmobilul, patinaj, curling, pescuit la copcă etc. Pistele de ski sunt pentru începători şi intermediari.

Vallasen - ski pentru începători

Vallasen - ski pentru începători

Sursa

Staţiunea Vallasen din Suedia îţi oferă acces la mai multe piste de ski, plus telescaune, majoritatea fiind de începători. Aici vei putea schia liniştit tot sezonul datorită tunurilor de zăpadă moderne, care funcţioneză continuu. Pentru cei care nu s-au născut cu ski-urile în picioare, vă puteţi înscrie la şcolile de ski din zonă.

Tandadalen-Hundfjaellet – ski pentru intermediari

Tandadalen-Hundfjaellet – ski pentru intermediari

Sursa

Staţiunea Tandadalen-Hundfjaellet oferă 18 km de pârtii pentru începători, dintre cei 45 km în total. Aici există multe piste lungi, line, uşor de parcurs şi foarte late. Dacă alegi să vizitezi zona cu cei mici, pentru ei staţiunea are regiuni speciale dedicate copiilor, cu multe activităţi distractive specifice, de la gădiniţă de ski, la trasee de aventură.

Riksgränsen – ski pentru avansaţi

Riksgränsen – ski pentru avansaţi

Sursa

Riksgränsen este cea mai nordică staţiune de ski din lume, uşor izolată de restul ţării, dar un loc extrem de prietenos. Aici este raiul aventurierilor, pentru că există foarte multe zone de ski amenajate şi neamenajate, cu multă zăpadă şi pante abrupte. Acesta este un paradis al pasionaţilor de sporturi de iarnă curajoşi.

Branas – ski pentru familii

Branas – ski pentru familii

Sursa

Branas este o staţiune de ski cu peste 18 piste pentru sporturi de iarnă, care însumează 12 km, majoritatea fiind pentru schiori intermediari. Staţiunea este într-o continuă dezvoltare şi oferă pârtii pentru sporturile de iarnă de înaltă calitate, locuri de cazare fermecătoare şi localuri pentru activităţi de iarnă distractive, fiind o staţiune preferată de familii.

Tu în care dintre aceste staţiuni vrei să schiezi?

    

Descoperă şi alte staţiuni perfecte pentru sporturi de iarnă şi citeşte şi despre staţiunile de ski din Bulgaria, Franţa şi Slovacia!


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers