Ski în Slovacia: 5 staţiuni perfecte pentru schiori

Ski în Slovacia: 5 staţiuni perfecte pentru schiori
 
 

Atunci când îţi planifici vacanţa la ski, ai o mulţime de variante în Europa. Chiar dacă cele mai cunoscute sunt cu siguranţă cele din ţări precum Austria sau Italia, trebuie să ştii că şi Slovacia are multe de oferit... poate chiar mai mult! Înălţimile ameţitoare ale Munţilor Tatra, frumuseţea peisajelor, dar şi staţiunile perfecte pentru ski la orice nivel au adus Slovacia pe lista ţărilor din Europa în care merită să mergi la ski!

Strbske Pleso – ski cu familia

Strbske Pleso – ski cu familia

Sursa

Strbske Pleso este una dintre staţiunile cu cele mai frumoase peisaje montane din Slovacia. Fiind o staţiune deosebit de apreciată din Tatra Mare, aceasta oferă un parc destinat schiorilor şi celor care iubesc alte sporturi de iarnă şi include pârtii numai bune pentru orice nivel. Tocmai de aceea Strbske Pleso este o staţiune recomandată pentru familii.

Tatranska Lomnica – ski pentru începători

Tatranska Lomnica – ski pentru începători

Sursa

Tatranska Lomnica este una dintre cele mai cunoscute staţiuni pentru ski din Slovacia şi este ideală pentru cei care abia acum se familiarizează cu sporturile de iarnă. Turiştii au ocazia de a lua lecţii de ski, dar şi de a admira competiţii de ski de cea mai înaltă clasă pentru a învăţa mai multe. 7,5 km de pârtii, tunuri de zăpadă artificială şi sezonul deschis din decembrie până în martie fac din staţiunea Tatranska Lomnica un loc perfect pentru ski.

Donovaly – ski pentru intermediari

Donovaly – ski pentru intermediari

Sursa

Donovaly este accesibilă tuturor tipurilor de schiori. Staţiunea se laudă cu piste dintre cele mai divese, motiv pentru care este locul ideal în care începătorii pot trece la un alt nivel, iar cei care au prins deja gustul sporturilor de iarnă pot încerca lucruri noi. Mai bine de 18 km de pârtii şi zone de freeride completează oferta din staţiunea Donovaly.

Jasna – ski pentru avansaţi

Jasna – ski pentru avansaţi

Sursa

Jasna este staţiunea slovacă recunoscută pentru peisajele sale de vis, dar şi pentru faptul că oferă pasionaţilor de sporturi de iarnă acces la înălţimi ameţitoare, unde se pot distra şi pot încerca noi stiluri de sporturi pline de adrenalină. Staţiunea este localizată în Masivul Chopok din Tatra Mică şi include numeroase zone pentru freeride, în care au loc şi competiţiile de iarnă organizate de Red Bull.

Vel'ka Raca – ski în doi

Vel'ka Raca – ski în doi

Sursa

Nu degeaba denumită Paradisul Zăpezii, staţiunea Vel'ka Raca este ideală pentru o vacanţă la ski în doi în Slovacia. 14 km de pârtii, printre care unele destinate începătorilor, iar altele pentru cei mai experimentaţi, conferă turiştilor un cadru numai bun pentru distracţie sau relaxare în vacanţă. Aici există 3 zone: Dedovka, Marguska şi Laliky, iar în fiecare dintre ele vei găsi pârtii pentru fiecare nivel.

Tu în care dintre aceste staţiuni vrei să schiezi?

    

Descoperă Slovacia alături de noi: oraşe perfecte pentru city break, staţiuni montane şi atracţii inedite pentru o vacanţă în Slovacia sau mergi direct la ski în Slovacia!


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers