Ski în Italia: 5 staţiuni perfecte pentru schiori

Ski în Italia: 5 staţiuni perfecte pentru schiori
 
 

Continuăm seria noastră de ghiduri pentru schiori, începută cu staţiunile montane din Austria. De data aceasta am ales pentru tine 5 staţiuni pentru ski din Italia. Fie că îţi petreci vacanţa de iarnă cu cineva drag, fie că o petreci cu toată familia ai staţiuni perfecte pentru voi. Nu trebuie să-ţi faci griji nici în privinţa nivelului tău, pentru că în Italia vei găsi pârtii perfecte pentru începători, intermediari şi avansaţi.

Cortina d'Ampezzo – ski în doi

Cortina d’Ampezzo – ski în doi

Sursa

Cortina d'Ampezzo este staţiunea montană renumită ca fiind una dintre cele mai chic din Italia. Oraşul antic înconjurat de munţi, cabanele şi hotelurile de lux, creează împreună un peisaj desprins din basme, ideal pentru cei care vor să se bucure de o destinaţie de vacanţă romantică. În plus, cei 115 km de pârtii sunt un motiv întemeiat pentru iubitorii de sporturi de iarnă să ajungă aici.

Passo Tonale – ski pentru începători

Passo Tonale – ski pentru începători

Sursa

Passo Tonale este staţiunea în care începătorii se pot bucura de pârtii dedicate lor din luna octombrie şi până în luna mai. Însă şi cei mai experimentaţi ajung aici şi pot încerca pârtiile învecinate din Ponte di Legno. Pârtiile de ski numeroase, dar mai ales cele scurte şi line, sunt ideale pentru cei care se află la primul contact cu sporturile de iarnă.

Corvara – ski pentru intermediari

Corvara – ski pentru intermediari

Sursa

Corvara şi San Cassiano, staţiunea mai mică învecinată, se află în inima uneia dintre cele mai cunoscute regiuni de ski din Italia: Alta Badia. De la hoteluri de lux şi până la numeroasele modalităţi de petrecere a timpului liber, staţiunea Corvara nu se remarcă numai prin pârtiile ideale pentru intermediari, ci şi prin numeroasele activităţi de vacanţă pe care le pune la dispoziţia turiştilor.

Alagna – ski pentru avansaţi

Alagna – ski pentru avansaţi

Sursa

Alagna este staţiunea renumită pentru întinderile sale înzăpezite. Schiorii avansaţi vor putea experimenta aici diverse stiluri şi se vor bucura cu siguranţă de pârtiile cu grad mare de dificultate, dar şi de posibilitatea de a schia dincolo de pârtiile amenajate, pe întinderile pufoase şi sălbatice de zăpadă din apropiere.

Champoluc – ski cu familia

Champoluc – ski cu familia

Sursa

Champoluc se află într-o regiune oarecum neglijată de turişti în Alpii italieni, cu toate că staţiunea este deosebit de fermecătoare. Poate tocmai de aceea este recomandată în special familiilor şi celor care vor să se bucure de o vacanţă liniştită la munte. 200 km de pârtii de ski şi o şcoală sunt motive excelente pentru a petrece o vacanţă în staţiunea italiană alături de întreaga familie.

Tu în care dintre aceste staţiuni vrei să schiezi?

     

Descoperă Italia alături de noi:  oraşe perfecte pentru city break, staţiuni montane şi atracţii inedite pentru o vacanţă în Italia!


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers