Ski în Bulgaria: 5 staţiuni perfecte pentru schiori

Ski în Bulgaria: 5 staţiuni perfecte pentru schiori
 
 

Sezonul de ski este în plină desfăşurare şi staţiunile montane de la vecinii noştri bulgari se dezvoltă tot mai mult, de la an la an, aşteptând şi turişti străini. Staţiunile pentru sporturi de iarnă din Bulgaria sunt mai aproape de casă, au staţiuni recent modernizate şi condiţii optime pentru schiori de orice nivel. Iată cinci staţiuni din Bulgaria pe care poţi să le iei în considerare când îţi planifici vacanţa de iarnă.

Pamporovo – ski pentru începători

Pamporovo – ski pentru începători

Sursa

Staţiunea Pomporovo este cea mai sudică regiune de ski din Europa şi este localizată în munţii Rhodopi, la 1650 m altitudine. Este considerată cea mai însorită şi călduroasă staţiune de ski şi o mare parte din pârtiile lor sunt pentru începători.

Bansko – ski pentru intermediari

Bansko – ski pentru intermediari

Sursa

Staţiunea Bansko este principala destinaţie de ski din Bulgaria, fiind dotată cu multe pârtii de ski şi snowboarding, în mare parte, pentru intermediari. Staţiunea este fermecătoare în orice anotimp şi, aici, sezonul de ski durează cel mai mult. Bansko este localizat în partea de sud-vest a Bulgariei.

Vitosha – ski pentru avansaţi

Vitosha – ski pentru avansaţi

Sursa

La 1800 m altitudine şi la doar 10 km de capitala ţării, Sofia, staţiunea de ski Vitosha, care îşi ia numele de la muntele din zonă, oferă condiţii excelente pentru sporturi de iarnă. Staţiunea are şase pârtii cu grade diferite de dificultate şi există condiţii bune pentru slalom şi cross-country.

Borovets – ski şi distracţie

Borovets – ski şi distracţie

Sursa

Borovets este o staţiune modernă de ski din Bulgaria care atrage foarte mulţi tineri în fiecare an. Farmecul staţiunii este că aici găseşti multe hoteluri de lux, magazine, localuri, pe lângă pârtiile sale de ski, cu diverse grade de dificultate, grupate pe trei zone. Este un loc perfect pentru orice sport de iarnă şi aici se desfăşoară multe competiţii sportive.

Chepelare – ski într-o staţiune pitorească

Chepelare – ski într-o staţiune pitorească

Sursa

Chepelare este o staţiune de ski care se găseşte în valea munţilor Rhodopi şi este înconjurată de păduri şi peisaje fermecătoare. Aici întâlnim cea mai lungă pârtie de ski din Bulgaria şi un teleski de mare viteză care leagă staţiunea de restul atracţiilor.

Tu în care dintre aceste staţiuni vrei să schiezi?

    

Descoperă şi alte staţiuni perfecte pentru sporturi de iarnă şi citeşte şi despre staţiunile de ski din Austria, Italia, Slovacia şi Franţa!


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers