Ski în Austria: 5 staţiuni perfecte pentru schiori

Ski în Austria: 5 staţiuni perfecte pentru schiori
 
 

Dacă cea mai importantă vacanţă din an nu este cea de vară pentru tine, ci mai degrabă cea din timpul iernii, atunci cu siguranţă vei îndrăgi colecţia noastră de ghiduri pentru schiori. În această primă parte, îţi voi arăta 5 dintre staţiunile numai bune pentru ski în Austria. Mai mult decât atât, vei afla şi care sunt indicate pentru fiecare nivel şi multe altele!

Obergurgl – ski cu familia

Obergurgl – ski cu familia

Sursa

Nu ne aşteptam să mergi singur la ski, dar pentru cei care merg cu familia în vacanţă la munte, priorităţile sunt altele decât pentru grupurile mari. În acest caz, Obergurgl ar trebui să fie destinaţia aleasă de tine. Mai multă siguranţă pe pârtii, cursuri pentru copii şi o mulţime de activităţi de iarnă îi vor ţine ocupaţi pe cei mici pe toată durata zilei, în timp ce părinţii pot învăţa să schieze la rândul lor sau se pot bucura de pârtiile mai complexe.

Alpbach – ski pentru începători

Alpbach – ski pentru începători

Sursa

Dacă eşti începător într-ale schiatului, nu înseamnă că trebuie să te limitezi la staţiunile româneşti. Te poţi aventura în munţii Austriei spre Alpbach, o staţiune ideală pentru cei care încep abia acum să exploreze pârtiile. La numai 40 minute de aeroportul Innsbruck, Alpbach a fost de nenumărate ori votat cel mai frumos orăşel al Austriei. Aşadar, începători se vor bucura aici atât de peisaje deosebit de frumoase, cât şi de 145 km de pârtii, de-a lungul a două văi.

Saalbach – ski pentru intermediari

Saalbach – ski pentru intermediari

Sursa

Deja ai prins ideea şi fiecare vacanţă de iarnă înseamnă o nouă oportunitate pentru a te distra pe pârtii? Atunci Saalbach este destinaţia din Austria ideală pentru tine. În apropiere de Salzburg, Saalbach este cel mai mare dintre cele două orăşele-staţiune din regiune, ce sunt înconjurate din toate părţile de vârfuri montane de până la 2000m altitudine. Un peisaj care îţi taie răsuflarea şi peste 200 km de pârtii completează oferta pentru pasionaţii sporturilor de iarnă.

St. Anton – ski pentru avansaţi

St. Anton – ski pentru avansaţi

Sursa

Dacă slalomul pe pârtii nu-ţi mai pune nicio problemă, dar vrei să te distrezi cât e noaptea de lungă, atunci St. Anton este alegerea potrivită pentru tine. Turiştii care ajung în această staţiune au la dispoziţie 276 km de pârtii, perfecte pentru distracţia de pe timpul zilei. Însă sunt sfătuiţi să mai păstreze puţină energie şi pentru serile din St. Anton, orăşelul având o oarecare reputaţie pentru petrecerile organizate aici în timpul sezonului de iarnă.

Innsbruck – ski de weekend

Innsbruck – ski de weekend

Sursa

Pentru cei care nu se pot bucura de o vacanţă la ski aşa cum se cuvine, un weekend este suficient pentru a potoli setea de aventură, dar numai dacă se face într-o locaţie potrivită. Innsbruck este probabil unul dintre cele mai cunoscute oraşe montane ale Austriei perfecte pentru pasionaţii de ski. Numărul mare de hoteluri, restaurante şi pârtii îi asigură pe turişti că vor găsi aici un loc şi pentru ei chiar dacă numai pentru câteva zile.

Tu în care dintre aceste staţiuni vrei să schiezi?

    

Descoperă Austria alături de noi: oraşe perfecte pentru city break, staţiuni montane şi atracţii inedite pentru o vacanţă în Austria sau mergi direct la ski în Austria!


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers