Sinaia, un loc ideal pentru o escapada la munte

Sinaia, un loc ideal pentru o escapada la munte
 
 

Sinaia este locul unde mi-am petercut ultima vacanta la munte. Era ziua mea si am hotarat impreuna cu o prietena ca acela este locul potrivit pentru o escapada de cateva zile, si in acelasi timp cel mai acessibil. Asa ca ne-am facut bagajele si am pornit la drum. Aveam nevoie de o iesire din cotidian si de niste aer prospat de la munte, cum se spune.

Ce anume are deosebit Sinaia?

Am urcat cu telecabina panan la cota 1400 si peisajul a fost extraordinar. Mi-ar fi placut sa gasesc un ghid cu care sa putem cobori printre copaci. E minunat sa fii in mijlocul naturii, parca te simti mai aproape de natura, liber si te poti relaxa si uita pentru cateva clipe de grijile de zi cu zi. Ne-am bucurat foaret tare cand am zarit cateva veverite jucause care zburdau printre brazi. Erau incantatoare.

Cui ai recomanda sa viziteze Sinaia?

Oricine are nevoie de o iesire din cotidian, de cateva zile de aer curat si proaspat si de un peisaj care te relaxeazasi te imbie la visare. Penrtu Bucuresteni este un loc usor accesibil si cu trenul si cu masina au cu autobuzul. In mijlocul naturii si mai ales la munte este cel mai potrivit loc pentru miscare si sport. Aici poti redescoperi placerea de a te misca si starea de bine vine o data cu ea.

Ce te-a impresionat cel mai mult la Sinaia?

Nu departe de locul unde eram cazati se afla mânăstirea Sinaia care datează din secolul al XVII-lea şi reprezintă identitatea istorică a oraşului Sinaia, fiind prima construcţie pe acest teritoriu. Aceasta este un locas sfant deosebit deoarece forma exteriorului bisericii, in cruce latina -absidele in contur rectangular, este putin obisnuita in epoca. Portalul intrării în pronaos este sculptat în piatră, având reprezentati pe Moise si pe fratele lui, Arhiereul Aaron. Moise tine în mâini tablele legii  cu cele zece porunci, iar Aaron, toiagul înfrunzit. La mijlocul portalului se găseste stema familiei Cantacuzino, vulturul bicefal, ce tine în gheare semnele imperiale ale puterii: crucea si sceptrul.

Da cateva ponturi celor care doresc sa viziteze Sinaia

Coborand pe jos de la cota 1400 noi ne-am oprit la Popasul Haiducilor, Restaurant-Cazare, un loc pitoresc cu mancare extraordinara si o servire exceptionala la preturi accesibile. Mai tarziu am fost la un alt restaurant Snow unde am mancat niste papanasi extraordinari.

Prin acest articol doresc şi eu să adaug un motiv la campania 499 de motive să fii turist în România organizată împreună cu agenţia de turism Turist Center. Împreună trebuie să promovăm frumuseţea ţării noastre România!

Numele meu este Vasilescu Cristina Ani si aceasta este povestea pe care va recomand sa o votati!

Poze din Sinaia

Agentia Turist Center

Realizat in colaborare cu: Agentia Turist Center

Turist Center este o agentie tour-operatoare care va ofera o gama larga de pachete turistice pe litoralul Marii Negre, in statiuni balneo-climaterice si la munte. 

Vezi ofertele noastre

 

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers