Sighişoara, o zona turistica cu o istorie aparte

Sighişoara, o zona turistica cu o istorie aparte
 
 

Am ales să vorbesc despre oraşul Sighişoara deoarece am fost plăcut impresionată de frumuseţea sa. Acum doi ani am fost în excursie şi am ales ca destinaţie această zonă turistică cu o istorie medievală aparte. Este un oraş plin de cultură şi trecut glorios; când te plimbi pe străzile oraşului Sighişoara simţi emoţia unui tânăr cavaler. Un lucru foarte interesant este faptul că, casele medievale sunt încă locuibile. Călătorul descoperă astfel o lume de un farmec nemaiîntâlnită.

Ce anume are deosebit orasul Sighişoara?

Un aspect deosebit reprezentat cu măiestrie de oraşul Sighişoara, este respectul pentru cultura naţională şi promovarea ideilor istorice. Acest aspect este conturat în mare parte cu ajutorul Festivalului de Artă Medievală desfăşurat de cincisprezece veri încoace timp de trei zile. Cei care circulă pe străzile cetăţii: artişti, vânzători de suveniruri ori chiar turişti, sunt îmbrăcaţi, în general, cu îmbrăcăminte ce amintesc de epoca feudală. Când am luat parte la acest festival am simţit o emoţie copleşitoare gândindu-mă la traiul şi frumuseţile istoriei. Este o onoare să poţi participa la un astfel de eveniment mai ales datorită faptului că acesta se desfăşoară pe pământ românesc.

Care sunt cele mai importante obiective turistice din Sighişoara?

Unul din obiectivele turistice care mi-a plăcut în mod special a fost Scara Acoperită. Acrasta mai poartă numele şi de "Scara Şcolarilor". Se spune că ea a fost conceputa pentru a facilita drumul elevilor spre Şcoala din Deal pe perioada iernii. Din câte am înţeles ea a fost construită cam prin secolul XVII. Iniţial aceasta a fost alcătuită din trei sute de trepte, însă pe la jumătatea secolului XIX au mai rămas doar 175 de trepte protejate de un acoperiş.

Un alt obiectiv turistic important este Turnul cu Ceas, un turn special şi deosebit de frumos, principalul punct de interes al oraşului. Acesta se poate remarca prin unicitatea figurinelor ceasului, în România. Pe faţada dinspre oraş în partea de jos, se află un toboşar care bate sferturile de oră, iar la ora 12, odată cu ultima bătaie a ceasului, figurina zilei trecute se deplasează, făcând loc figurinei zilei care începe. Sunt de părere că acest turn cu ceas este unic şi deosebit de special. Când m-am urcat până la ultimul etaj şi am privit oraşul am văzut o măiestrie de privelişte. Un lucru destul de interesant este fptul că pe balustradele de jur împrejurul ultimului etaj al turnului sunt nişte plăcuşe care indică localizarea turnului (în km) faţă de diferite oraşe din lumea întreagă.

Un al treilea obiectiv turistic frumos este Casa Veneţiană. Ea a fost numită astfel datorită ferestrelor duble cu aspect specific stilului gotic din Veneţia. Aceasta are o construcţie foarte drăguţă şi captivantă.

Un alt obiectiv turistic pe care aş vrea să vi-l prezint este Piaţa Boema, localizată în capătul străzii care urcă de la Turnul cu Ceas către Biserica din deal. Pe perioada timpului cât am participat la Festivalului de Artă Medievală, aici a fost amenajată scena.

Un al cincilea obiectiv turistic pe care l-aţi putea vizita este Biserica din Deal, care este singura biserică evanghelică cu criptă veche din Transilvania, în zidurile căreia se află 60 de morminte. Este unul din cele mai valoroase monumente ale cetăţii şi este după părerea mea un obiectiv turistic impresionant al ţării noastre.

Cum iti poti petrece timpul liber in Sighişoara?

Casa cu Cerb este un loc minunat unde îţi poţi petrece timpul liber. Cuprinde o pensiune modernă, un cafe-restaurant cu mancăruri tradiţionale şi un centru cultural romano-german, totul la standarde europene. Dar pentru iubitorii de pizza recomand Pizzeria Terasa JO. Când am fost în Sighişoara aceasta a fost singura pizzerie care mi-a plăct în mod special deoarece avea terasă la înălţime şi a avut şi cea mai delicioasă pizza pe vatră. Prietenii mei au petrecut de minune la barul El Diablo. În timpul excursiei m-am plimbat deseori în răcoarea dimineţii şi m-am simţit de-a dreptul splendid în Sighşoara.

Daca ai doar o ora sa vizitezi Sighişoara ce ne-ai recomanda?

Hmmm... îmi trebuie ceva timp să mă gândesc ce ar putea vizita un turist în Sighişoara în doar o oră, căci ţi-ar trebui mai mult timp să îţi deschizi ochii şi să te minunezi de frumuseţile oraşului cetate. Pentru început cred că ar putea vizita Casa Vlad Dracul pentru a intra direct în sentimentul de pur istorie medievală. În trecut aceasta era locuinţa primarului cetăţii, dar în prezent este un frumos restaurant. Ar putea lua masa aici pentru douăzeci de minute, apoi ar putea vizita Turnul cu ceas, în Piaţa Boema ar putea vizita câteva magazine drăguţe cu suveniruri apoi s-ar putea delecta cu o muzică bună în clubul Aristocrat.

Da cateva sfaturi celor care vor sa viziteze Sighişoara

Pe cei care doresc să viziteze oraşul Sighişoara îi sfătuiesc să meargă ori cu maşina ori cu trenul. Oricum ar avea o vacanţă foarte frumoasă.
La Sighişoara eu am fost cu trenul. Însă eu sunt din Timişoara şi nu există tren direct, dar eu l-am schimbat la Aghireş şi am luat bilete de tren de la o agenţie de turism din oraş. M-am cazat la Pensiunea Joker şi chiar mi-a plăcut enorm de mult acestă pensiune. Am plătit pentru o cameră dublă doar 75 de lei pe zi. Preţul iniţial a fost de 85 de lei pe zi dar, fiindcă am fost mai mulţi cazaţi, am avut o reducere.

Prin acest articol doresc şi eu să adaug un motiv la campania 499 de motive să fii turist în România organizată împreună cu agenţia de turism Turist Center. Împreună trebuie să promovăm frumuseţea ţării noastre România!

Numele meu este Ostan Lidia-Simona si aceasta este povestea pe care va recomand sa o votati!

Poze din Sighişoara

Agentia Turist Center

Realizat in colaborare cu: Agentia Turist Center

Turist Center este o agentie tour-operatoare care va ofera o gama larga de pachete turistice pe litoralul Marii Negre, in statiuni balneo-climaterice si la munte. 

Vezi ofertele noastre

 

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers