Sighişoara în roadtripul perfect prin Europa

Sighişoara în roadtripul perfect prin Europa
 
 

Te-ai gândit vreodată cum ar fi să faci turul perfect al Europei cu maşina? De câte zile ai avea nevoie, ce traseu să alegi şi, mai ales, care sunt cele mai importante locuri de pe continent prin care e musai să treci? Ei bine, la toate acestea s-a gândit Randy Olson, un informatician american, care a creat un algoritm în limbajul de programare Python menit să construiască the optimal road trip across Europe.

Cum selectezi cele mai frumoase locuri din Europa

Conform planului său, Randy Olson ştia că nu va fi uşor să aleagă cele mai bune destinaţii europene care să fie pe placul tuturor, aşadar a luat în calcul propunerile celor de la Business Insider pentru 50 Places In Europe You Need To Visit In Your Lifetime (50 locuri din Europa de vizitat într-o viaţă). A exclus locaţiile inaccesibile cu maşina, a mai bifat câteva altele, astfel încât rezultatul să fie un amestec de city break-uri şi aventuri outdoor.

Ce poţi vedea în roadtripul perfect prin Europa

26 211 km, 14 zile de condus, 3 luni de călătorie – aceasta este propunerea informaticianului pentru roadtripul european. Iată care sunt oraşele pe care le poţi vedea în ordinea indicată de el:

Harta roadtrip Europa

 1. Innsbruck, Austria
 2. Munchen, Germania
 3. Pag, Croaţia
 4. Veneţia, Italia
 5. Toscana, Italia
 6. Florenţa, Italia
 7. Roma, Italia
 8. Vatican
 9. Amalfi, Italia
 10. Gozo, Malta
 11. Dubrovnik, Croaţia
 12. Santorini, Thira, Grecia
 13. Mănăstirea Rilski, Bulgaria
 14. Istanbul, Turcia
 15. Sighişoara, România
 16. Budapesta, Ungaria
 17. Viena, Austria
 18. Praga, Cehia
 19. Cracovia, Polonia
 20. Cascada Jägala, Estonia
 21. Lapland, Finlanda
 22. ICEBAR, Marknadsvägen, Jukkasjärvi, Suedia
 23. Bergen, Norvegia
 24. Copenhaga, Danemarca
 25. Berlin, Germania
 26. Amsterdam, Olanda
 27. Keukenhof, Stationsweg, Lisse, Olanda
 28. Edinburgh, Marea Britanie
 29. Inverness, Marea Britanie
 30. Ballybunion, Irlanda
 31. Cliffs of Moher, Clare, Irlanda
 32. Cornwall, Anglia
 33. Stonehenge, Amesbury, Marea Britanie
 34. Londra, Marea Britanie
 35. Bruxelles, Belgia
 36. Paris, Franţa
 37. Pamplona, Spania
 38. Lagos, Portugalia
 39. Granada, Spania
 40. Ibiza, Spania
 41. Barcelona, Spania
 42. Luberone, Bonnieux, Franţa
 43. Nisa, Franţa
 44. Monte Carlo, Monaco
 45. Interlaken, Elveţia

Versiunea interactivă a hărţii o vei găsi aici.

Sighişoara în roadtripul perfect prin Europa

Dacă pentru multe dintre ţările europene bifate în această propunere de traseu vedem unul sau mai multe oraşe, capitale şi destinaţii ultra-cunoscute, în cazul României a fost aleasă Sighişoara. Oraşul medieval are multe de oferit atât turiştilor români, cât şi celor străini, dornici de a admira o parte din trecutul frumos al ţării noastre.

Sighisoara

Atestat documentar în anul 1280, oraşul face parte din lista de monumente de patrimoniu UNESCO din 1999, fiind singura cetate medievală încă locuită din această parte a Europei. Cetatea Sighişoara este aşadar principalul obiectiv turistic de aici, unde ai ocazia să admiri faimosul Turn cu Ceas, cel mai cunoscut din cetate, cu o înălţime de 64 m, dar şi alte turnuri impersionante, precum: Turnul frânghierilor, Turnul cojocarilor, Turnul croitorilor, Turnul tăbăcarilor, Turnul cizmarilor şi aşa mai departe.

Festivalul Sighişoara Medievală este un alt motiv pentru a vizita Sighişoara. Acesta are lor în fiecare an, în ultimul weekend din luna iulie şi se desfăşoară în cele mai importante pieţe ale cetăţii cu spectacole centrate în jurul cavalerilor medievali, cu muzică şi teatru, meşteşuguri medievale şi multe altele.

Ţi-ar plăcea să faci un astfel de tur european? Ce alte locuri din România ai mai adăuga pe listă?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers