Sibiul împodobit de sarbătoare - galerie foto

Sibiul împodobit de sarbătoare - galerie foto
 
 

Trebuia neapărat să vedem Sibiul împodobit de sarbătoare, aşa că după multe mese festive cu ocazia Crăciunului am dat o fugă din Hunedoara până în Sibiu, 124 km, pentru clătirea ochilor în lumina beculeţelor şi pentru o plimbare pe centrul vechi al acestui frumos oraş.

De când cu centura/autostrada de fiecare dată când aveam Sibiul pe rută alegeam să-l ocolim pentru a scurta din timpul răpit de traversarea unui oraş cu toate implicaţiile acestui lucru. Aşadar de mult timp nu mai intrasem în inima oraşului, dar l-am găsit liniştit într-o zi de duminică, cu străzile aproape neumblate. Am găsit uşor loc în centru şi am profitat de parcarea liberă şi fără plată de duminică.

Sibiu

Sibiu

Dacă străzile şi bulevardele erau goale, lucrurile s-au schimbat imediat ce ne-am apropiat de zona pietonală din centru Sibiului. Încă din 2007 de când acest muzeu în aer liber a fost desemnat Capitala Europeană a Culturii faţa clădirilor şi pieţele au fost reconstituite şi restaurate pentru a se ridica la înălţimea aşteptărilor. Ne-am bucurat să vedem că acele schimbări au fost păstrate şi conservate până în ziua de azi.

Sibiu

Sibiu

Timid am pornid spre piaţa centrală pe lângă hotel Continental intrând pe aleea largă destinată doar pietonilor şi maşinilor care aprovizionează multele localuri şi magazine din zonă. Este o alee cu piatră cubică pe mijloc şi dale de pavaj pe margini păzită de felinare înalte şi în această perioadă împodobite. Toată zona este împânzită de magazine, dar şi de restaurante, covrigării şi gogoserii, de sedii de bănci, de vânzători ambulanţi care îţi fură privirea şi te trezeşti imediat în Piaţa Mare.

Sibiu

Sibiu

Piaţa Mare găzduieşte Târgul de Crăciun în luna decembrie după modelul marilor oraşe europene: Budapesta, Viena sau Praga. O scenă mare este amplasată înspre muzeul Bruckental şi pe tot parcursul târgului au loc evenimente artistice în această parte a pieţei. Diametral opus de scenă se află patinoarul artificial amenajat, cu posibilitate de închiriere a echipamentului şi cu serviciu de garderobă în imediata vecinătate. Între cele 2 obiective care deschid/ închid piaţa sunt amplasate o mulţime de căsuţe cu bunătăţi de la bunătăţi culinare la obiecte artizanale lucrate manual.

Sibiu

Sibiu

În acest spaţiu sunt concentrate toate elementele pe care le poţi asocia cu Crăciunul, cu petrecerea timpului liber, cu distracţia în aer liber, absolut toate sunt anudate într-un cadru festiv şi de bun gust. Copii se pot bucura de caruselul frumos colorat, de plimbări cu poneiul în jurul pieţei, de trenuleţ, de baloane, patinoar, maşinuţe, ş.a. Nu lipsesc din acestă cadru nici restaurantele în aer liber unde poţi servi o mâncare pur tradiţională, dar îţi poţi potoli pofta de castane coapte, brânzeturi, kurtos-colac, langoşi, dulciuri caramelizate, covrigi pe sfoară, turtă dulce, pop-corn sau vată pe băţ la multele căsuţe care înconjoară piaţa.

Bradul împodobit este cel care vegheză ploaia de lumini care se arată o dată cu lăsarea întunericului. Luminile galbene împodobesc străzile din centru şi cele două pieţe: Piaţa Mare şi Piaţa Mică. Deşi centrul Sibiului merită admirat în fiecare anotimp, în acest sezon cu atât mai mult datorită spectacolului de lumini prezentat.  

Sibiu

Sibiu

Sibiu

La mulţi ani şi un 2013 plin de bucurii vă doresc! Şi la cât mai multe călătorii!

Poze cu SIbiul pregătit de sărbători


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers