Sibiu, unul dintre cele mai reprezentative orase ale culturii romanesti

Sibiu, unul dintre cele mai reprezentative orase ale culturii romanesti
 
 

Învăluit în istorie și tradiţie, Sibiu este unul dintre cele mai reprezentative oraşe ale culturii româneşti - este considerat pe buna dreptate ca fiind unul dintre cele mai frumoase si bine conservate orase istorice din Romania si Europa, cu un patrimoniu arhitectural care se intinde pe 80 de hectare.

Cetatea medievala a Sibiului, ramasa intacta dupa doua razboaie mondiale si neatinsa de regimul comunist, pastreaza inca spiritul si atmosfera secolelor de mult apuse. Imprejurimile Sibiului, dintre care amintim zona de inestimabila valoare culturala cunoscuta sub numele de 'Marginimea Sibiului', precum si statiunea Paltinis, muntii Fagaras de la Transfagarasan pana la Valea Oltului si satele sasesti din jur, contribuie intr-o si mai mare masura la reputatia Sibiului de cea mai importanta destinatie turistica din Romania.

Sibiul se prezinta turistilor cu 10 muzee si expozitii permanente, la care se adauga numeroase expozitii si targuri periodice. Dintre acestea, Muzeul Brukenthal nu este doar cel mai vechi muzeu din Romania, dar unul din cele mai importante din aceasta parte a Europei. Muzeul Civilizatiei Transilvane ASTRA din Dumbrava Sibiului, este cel mai mare muzeu in aer liber din Europa. In 2005 au avut loc in Sibiu peste 20 de festivaluri si manifestari cultural artistice, unele dintre acestea avand deja o reputatie internationala, cum ar fi Festivalul International de Teatru, Festivalul International de Jazz, Festivalul de folclor 'Cantecele Munctilor', Festivalul Traditiilor Populare, Festivalul Medieval.

Ce anume are deosebit orasul Sibiu?

Sibiu reprezinta,fara indoiala,un punct turistic atractiv al tarii noastre pentru ca aici e concentrata multa istorie,cladiri marete (Turnul Sfatului,Primaria Veche,Casa Haller) care au rezistat de-a lungul timpului si care sfideaza multe din cladirile pompoase si ultra moderne care "rasar"peste noapte. Oraş cunoscut al lumii moderne, aşezare ce aduce din timpuri străvechi în lumea modernă frumuseţea şi farmecul vieţii de cetate, Sibiul este fondat pe locul unei mai vechi aşezări, probabil slave, imediat după mijlocul secolului al XII-lea, de către coloniştii saşi din teritoriul Rin-Mosela.

Care sunt cele mai importante obiective turistice din Sibiu?

Sibiu - Obiective turistice: Muzeul National Brukenthal, Muzeul de istorie, Turnul sfatului, Podul Mincinosilor, Catedrala Evanghelica, Biserica Catolica, Biserica Franciscana, Turnul Gros, Turnul Dulgherilor, Turnul Olarilor, Turnul Archebuzierilor. Despre Sibiu se poate spune multe, dar cele ce-mi vin in minte sunt: fosta capitala culturala europeana, Podul Minciunilor, Muzeul Astra, Gradina Zoologica, Piata Mare, Statuia lui Lazar. Catedrala Metropolitana SFANTA TREIME..... Impresionant si Muzeul Astra, Gradina Zoologica, Piata Mare, Statuia lui Lazar,Casa Haller, Piața Mare 10,Primăria Veche, Orașul de Jos.

Cum iti poti petrece timpul liber in Sibiu?

Se poate face un tur al Sibiului in cateva zile, veti ramane impresionati de frumusetea locurilor vechi si noi, de porumbeii din Piata Mare, de parcurile dotate foarte bine, de istoria locurilor, de Lacul din Muzeul Taranului, de casele taranesti, de Turnul Catedralei Evanghelice, va veti putea plimba pe malul Cibinului si asculta o muzica placuta pe terasele din oras, veti putea respira aer curat in padurile din apropiere si linisti sufletul la bisericile stravechi...

Lumea este foarte primitoare, iar mancarea gustoasa, recomand ciorba ardeleneasca. Daca ai nevoie de adrenalina,seara ai sansa sa te intalnesti cu ursul in gradina,iar cumparaturile putem sa le uitam-aici sunt targuri de branzeturi,obiecte traditionale. Restaurante nici atat nu erau,poate carcumi,pentru ardelenii rumeni in obraz palinca este medicament.Cel mai bine se mananca in natura, pentru ca nici o casa nu duce lipsa de livezi intinse, nu sunt constranse de inghesuiala citadina

Daca ai doar o ora sa vizitezi Sibiu ce ne-ai recomanda?

Sibiu merita vizitat oricand! Sibiul se prezinta turistilor cu 10 muzee si expozitii permanente, la care se adauga numeroase expozitii si targuri periodice. Dintre acestea, Muzeul Brukenthal nu este doar cel mai vechi muzeu din Romania, dar unul din cele mai importante din aceasta parte a Europei. Muzeul Civilizatiei Transilvane ASTRA din Dumbrava Sibiului, este cel mai mare muzeu in aer liber din Europa.

In 2005 au avut loc in Sibiu peste 20 de festivaluri si manifestari cultural artistice, unele dintre acestea avand deja o reputatie internationala, cum ar fi Festivalul International de Teatru, Festivalul International de Jazz, Festivalul de folclor 'Cantecele Munctilor', Festivalul Traditiilor Populare, Festivalul Medieval, etc.

Da cateva sfaturi celor care vor sa viziteze Sibiu

Sibiul este un oras compact, cu distante relativ mici intre limitele sale. Orasul vechi este de preferat sa fie vizitat pe jos. În "Orasul de Jos" si in "Orasul de Sus" sunt numeroase vestigii ale arhitecturii medievale care merita vazute. În municipiul Sibiu exista 20 linii de autobuze cu trasee pe raza orasului. Un bilet de calatorie costa 1,5 lei si se poate cumpara de la automatele de bilete sau de la punctele de vanzare bilete. Automatele permit cumpararea de la 1 la 4 bilete si accepta monede de 10 sau 50 bani sau bacnote de 1 sau 5 lei.

Prin acest articol doresc şi eu să adaug un motiv la campania 499 de motive să fii turist în România organizată împreună cu agenţia de turism Turist Center. Împreună trebuie să promovăm frumuseţea ţării noastre România!

Numele meu este Stef Florentina Cosmina si aceasta este povestea pe care va recomand sa o votati!

Poze din Sibiu

Agentia Turist Center

Realizat in colaborare cu: Agentia Turist Center

Turist Center este o agentie tour-operatoare care va ofera o gama larga de pachete turistice pe litoralul Marii Negre, in statiuni balneo-climaterice si la munte. 

Vezi ofertele noastre

 

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers