Sfaturi utile pentru călătorii cu animale

Sfaturi utile pentru călătorii cu animale
 
 

Ca mândră posesoare de căţei, iubesc animalele. Deşi nu m-aş încumeta să-mi iau matahalele blănoase cu mine în vacanţă, ştiu că mulţi dintre voi nu au încotro sau nu vor să plece fără prietenii lor necuvântători în vacanţă. Fie că nu ai cu cine să-ţi laşi animalul de companie, fie că vrei să-i arăţi lumea Smile ţi-am pregătit o listă de sfaturi utile pentru a călători în linişte şi în siguranţă cu animăluţul tău iubit!

Înainte de plecarea în vacanţă

Înainte de a pleca undeva în vacanţă cu animăluţul tău, trebuie să ştii că, în funcţie de destinaţia spre care te îndrepţi, ai un set de reguli. Majoritatea dintre acestea privesc faptul că animalul de companie trebuie să aibă toate vaccinurile la zi, să aibă o anumită vârstă şi poate chiar paşaport!

În afară de restricţiile impuse de ţara pe care o vizitezi, (pe care de obicei le găseşti pe siteul Ministerului Agriculturii din acea ţară) ar fi bine să iei în considerare şi alte aspecte:

  • Alege cu grijă perioada anului! Aşa cum nici tu nu călătoreşti confortabil când e prea frig sau prea cald, nici animălţul nu va fi prea încântat de temperaturile extreme.
  • Citeşte regulile de transport! Fie că mergi cu trenul, cu avionul sau cu orice alt mijloc de transport, asigură-te că eşti perfect informat în privinţa regulilor de transport a animalelor. Nu vrei să ai surpriza de a pierde transportul de vacanţă din cauză că nu ai avut o cuşcă mai mare, de exemplu!
  • Dacă tot am ajuns aici, vei avea cu siguranţă nevoie de o cuşcă... asigură-te că ai citit reglementările legate de dimensiuni dacă este cazul! (acestea se aplică de obicei în cazul avioanelor)
  • Pregăteşte actele animăluţului tău! Mergi la veterinar şi obţine un certificat de sănătate, care atestă faptul că animalul poate fi scos din ţară, că poate zbura cu avionul şi aşa mai departe. De asemenea, alege un paşaport pentru animal! (Atenţie: în ţările Uniunii Europene, acest paşaport este obligatoriu!)
  • Oferă siguranţă animăluţului! O zgardă sau orice altă metodă de identificare a animalului şi a stăpânului nu trebuie să lipsească. Adaugă un bonus de siguranţă prin încheierea unei asigurări, astfel că nu va trebui să cheltui o mulţime de bani la veterinar în cazuri speciale.
  • Alege un hotel deschis cazării cu animale!

În timpul călătoriei

Pentru a te asigura că şi animăluţul tău de companie se simte bine în timpul călătoriei, indiferent de mijlocul de transport ales, ia în considerare următoarele aspecte:

  • Pregăteşte un bagaj complet pentru animal. În acesta ar trebuie să incluzi şerveţele umede şi uscate (pentru "accidente" Laughing), mâncare şi apă, dar şi jucării.
  • Nu este recomandat să eliberezi animalul din cuşcă în timpul transportului! Indiferent de tipul de animal sau de cât este de blând, transportul pune întotdeauna un oarecare stres asupra prietenilor noştri necuvântători, iar stresul poate declanşa reacţii neaşteptate!

Ajunşi la destinaţie, primele lucruri pe care trebuie să le faci este să-i permiţi animăluţului tău să se destindă din cuşcă... apoi, evident, are nevoie de o "pauză de toaletă", mâncare şi apă. Stabileşte apoi o rutină zilnică pentru vacanţă, astfel încât animăluţul să se obişnuiască rapid cu noul mediu în care se află.

Ai fost până acum în vacanţă cu un animal de companie? Cum a fost?

    

Citeşte mai multe sfaturi de vacanţă: 5 sfaturi pentru economii în vacanţele cu familia şi 7 greşeli pe care le facem în vacanţe!


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers