Sfaturi pentru un city-break reuşit în Valencia

Sfaturi pentru un city-break reuşit în Valencia
 
 

Te-ai hotărât să mergi în Valencia? Foarte bună decizie. Valencia este o destinaţie perfectă pentru un city-break relaxant. Noi am optat pentru această destinaţie în martie anul acesta (2013) şi ne-a plăcut tuturor foarte mult. Irina, junioara mea, a declarat că ea nu vrea să se mai întoarcă acasă... deşi dacă stau să mă gândesc bine, aşa face în fiecare concediu Laughing.

Şi ca totul să fie şi mai bine, în săptămâna când noi ne-am bronzat în Valencia, prietenii noştri din Timişoara dezăpezeau de zor maşinile Smile. Deci dacă vrei să fugi de frig, Valencia poate fi o opţiune perfectă pentru lunile friguroase de pe la noi, din februrarie până în mai.

Cu avionul până în Valencia

City Break Valencia

Noi am zburat cu WizzAir. Ne-am căutat biletele cu vreo 2 luni înainte. Biletul dus-intors ne-a costat în jur de 120 Eur de persoană. Noi am ales luna martie  deoarece plecările WizzAir din Timişoara au fost mai la ore bune: am plecat dimineaţa din Timişoara şi la întoarcere am ajuns în jur de ora 18. Începând cu 1 aprilie se modificau orele şi se pleca seara câtre Valencia, iar la intoarcere se ajungea în Timişoara noaptea pe la 1-2. Zborul durează două ore jumătate.

Aeroportul din Valencia

Este un aeroport modern, totul este uşor de găsit datorită semnalizării foarte clare şi prezente peste tot.

City Break Valencia

Câte zile să îţi dedici city-break-ului în Valencia

Noi am stat in Valencia de Luni după-amiaza (la ora locala 14:30 eram deja cazaţi) până Vineri (am plecat la 11:00 de la hotel către aeroport). Cred că în 3 zile deja vezi destul de multe în Valencia. Într-o jumătate de zi vezi tot centrul vechi. Mai poţi adăuga pe lista de vizitat :

Programul depinde foarte mult şi unde ţi-ai luat cazarea. Noi am optat pentru un hotel în centrul Valenciei, astfel ne-am plimbat mai mult şi am apelat la metrou doar o singură dată.

Când să vizitezi Valencia

City Break Valencia

Deşi a bătut vântul era cald 

Noi am fost în Valencia la sfârşitul lunii Martie şi ne-am bucurat de o vreme cu temperaturi de peste 20 de grade. Vremea a fost perfectă pentru vizitat şi deşi am avut şi o zi cu nori nu a plouat. În schimb a bătut vântul destul de puternic. Cred că primăvara şi toamna este vremea potrivită pentru a vizita Valencia. Vara cred că este mult prea cald.

Cum ajungi de la aeroport în Valencia

În Valencia a fost extrem de uşor să ajungem de la aeroport până în oraş. Există în aeroport staţie de metrou şi în aproximativ 20 de minute am ajuns în centru (staţia de metrou Colon).

City Break Valencia

Biletul de metrou ne-a costat 4.80 Eur din aeroport până în Colon. În aeroport există semne destul de clare care te ghidează către staţia de metrou, deci totul îţi va fi uşor.

Cum te deplasezi prin Valencia - plimbare şi metrou

Acum depinde de cum îţi place să descoperi un loc. Nouă ne place să ne plimbăm între obiectivele turistice ca să luăm "pulsul oraşului". Valencia nu este chiar aşa mare. Noi ne-a plimbat dintr-un capăt în altul, folosind în special umbra oferită de Grădinile Turia.

Automatele de bilete din staţiile de metrou

City Break Valencia

Biletele de metrou au tot felul de caricaturi distractive

City Break Valencia

În fiecare staţie panourile de informare te anunţă cu exactitate sosirea metroului

Metroul nu este scump şi distanţele dintre staţii nu sunt mari. Există cinci zone şi în funcţie de câte zone traversezi biletul este mai scump sau mai ieftin. Biletul de metrou ţi-l iei de la nişte automate, totul este destul de intuitiv. Poţi plăti biletul la automat cu cardul sau cu cash.

Dacă ai Internet pe mobil poţi să îţi instalezi aplicaţia de mobil cu mersul metroului. Funcţioneză foarte exact şi ştii când vine următorul metrou pentru linia ta. Mai multe detalii pe www.metrovalencia.es .

Dacă te interesează poţi să îţi descarci harta cu liniile de metrou din Valencia în format PDF.

Mâncarea în Valencia

Noi am mâncat în fiecare seară la câte o terasă în Playa del Ajuntamento. Ai opţiuni multiple. Bineînţeles că găseşti vestitele fast-food-uri McDonalds sau Subway în centrul oraşului. Dar sunt multe terase unde poţi comanda meniul zilei (două feluri de mâncare şi o bautură) la preţuri între 10-15 Eur de persoană. Mâncarea nu mi s-a părut foarte scumpă. Un buget de 30-40 Eur de două persoane pentru o masă este mai mult decât acoperitor.

City Break Valencia

Sangria foarte bun!

City Break Valencia

Cel mai important sfat: să îţi iei pantofi comozi!

Am păstrat pentru final un sfat de care te rog să ţii cont: Valencia nu este foarte mare şi de aceea merită să o descoperi la pas. Plimbă-te dintr-o parte în alta prin Grădinile Turia sau închiriază o bicicletă. Valencia merită explorată la pas!

City Break valencia

 

Dacă ai nevoie de alte informaţii lasă-mi un comentariu şi îţi răspund cu plăcere. Smile

 

Citeşte ghidul complet pe care ţi l-am pregătit pentru un city-break reuşit la Valencia :


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers