Serbia & Muntenegru – reţetă de vacanţă

Serbia & Muntenegru – reţetă de vacanţă
 
 

Suntem oameni hipnotizaţi de verbul "a călători", vizualizăm pământul pe o coală A4, visăm cu ochii deschişi şi ne dăm cu părerea pentru că putem. Nu suntem experţi, dar avem un bagaj mare de informaţii din călătorii virtuale… Am format o mare comunitate pe pagina noastră de Facebook şi ne mândrim cu iubitori de călătorii ca noi. 

Astăzi, Adriana Anghel ne povesteşte vacanţa ei în Serbia şi Muntenegru.

Ingrediente:

  • Spirit de aventură, spontaneitate și dorință de a descoperi locuri noi și interesante;
  • Mașină si eventual un companion (poate fi și un câine dar de preferat o persoană dragă cu care mai poți schimba poziția de șofer);
  • Bani de buzunar (planifică-ți un buget după ce vei verifica numărul de km pe care estimezi că îi vei parcurge, respectiv câteva oferte de cazare);
  • Aparat foto (cu siguranță vei dori să îl ai aproape la fiecare pas);
  • GPS sau eventual o aplicație pe telefon cu hărți offline;
  • Pașaport.

Mod de preparare:

Cu multă energie și bună dispoziție (după preferințe, se pot adăuga o cafea și muzica preferată) se pornește dis de dimineață la drum – prima destinațieː Drobeta Turnu Severin - Porțile de Fier (granița dintre Romania și Serbia) – aproximativ 4 ore și jumătate, plecând din București. Odată ajunși în Serbia se recomandă vizitarea și înnoptarea într-un orașel plin de istorie dar și deosebit de frumosː Novi Sad (aproximativ 4 ore de la graniță, cu traversare a Belgrad-ului). Se recomandă vizitarea Cetății Petrovaradin (situată la doar 20 minute de mers pe jos de Centrul Vechi al orașului, fortăreața oferind priveliști minunate asupra întregului oraș dar și asupra Dunării. De asemenea, după preferințe se poate include și o cină la unul dintre restaurantele din interiorul Cetății, iar curcanul cu sos de gorgonzolă cu siguranță vă va satisface dorințele culinare).

O nouă zi, o altă destinație – după alte 5 ore de traversare a Serbiei, odată cu trecerea graniței către Muntenegru, peisajele te vor lăsa fără respirație – vei ajunge să cunoști vestitul Canion – un drum periculos, cu stricte limitări de viteză însă cu munți înalți și văi abrupte, locuri care îți vor încânta cu siguranță privirea.

Orașe de vizitat în Muntenegruː Budva, Kotor și Tivat. Se recomandă cazarea în Budva (distanța dintre cele 3 este oricum foarte mică deci se pot vizita oricum fără a fi nevoie de a căuta cazare în fiecare dintre acestea).

Atracții in Budva? Nelimitate și foarte accesibile. Sub nicio formă nu trebuie ratat Sveti Stefan, localitate aflată la 7 minute de mers cu mașina – frumusețea perisajului este de neprețuit iar imaginile vor vorbi de la sine. Aici vei descoperi și cele mai frumoase plaje din Muntenegru, unde apa are o culoare vibrantă de albastru – verzui.

Rezultat final:

O vacanță de vis, o experiență de neuitat și fotografii pe măsură.

Enjoy!

Poze deosebite din Serbia şi Muntenegru

    

Articol şi fotografii de Adriana Anghel

Articol înscris în CONCURS: Povestea ta de vacanţă pe Ghiduri Turistice.
Dacă vrei şi tu să participi la concurs, citeşte regulamentul de aici şi află cum îţi poţi publica povestea de vacanţă pe www.ghiduri-turistice.info.


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers