Secretele Parisului: muzee mai putin cunoscute in Paris

Secretele Parisului: muzee mai putin cunoscute in Paris
 
 

O excursie la Paris nu este completa fara o vizita la Muzeul Luvru sau la Musee d’Orsay, insa orasul gazduieste multe alte muzee, la fel de interesante si pline de atractii.

In locuri mai mult sau mai putin convetionale, cu tematici de la istorie pana la arta moderna, muzeele din Paris sunt incarcate de informatii.

Muzeul National al Evul Mediu (Musee du Moyen Age)

Situat in apropiere de Sorbona, Muzeul Evului Mediu sau Muzeul Cluny detine o multime de artefacte medievale, sculpturi, pictura, miniaturi si lucrari din aur. Muzeul detine si o bogata colectie de tapiterii, printre care se numara Doamna si Unicornul precum si o serie de tesaturi din Flandra facute din matase si lana. Acestea sunt considerate printre cele mai de seama opere de arta din Europa medievala. Inclusiv in filmul “Harry Potter” au fost copiate fundaluri din acest muzeu.

Calugarii de Cluny au detinut cladirea pentru aproximativ 100 de ani, dupa care a ajuns in posesia lui Jacques d’Amboise, Episcop de Clermont, care a folosit-o drept resedinta personala. Colectiile istorice care se gasesc sunt impresionante. De la pieptene si jocuri de carti pana la pantofi si cutii rare de pantofi.

Muzeul Carnavalet

Este un muzeu deosebit din Paris. Distinsul muzeul se mandreste cu o colectie care spune toata istoria complexa a Parisului. Aceasta da o oarecare idee despre trecutul orasului, din primele sale zile si pana in prezent, contureaza niste informatii si face legaturi.

Muzeul este gazduit de doua conace cu o arhitectura impresionanta. Unul apartine chiar celebrei Madame de Sevigne, care a pastrat scrisori din secolul al XVII-lea, de unde se pot descoperi multe informatii despre trecutul acestui oras.

Exista si numeroase colectii unice in acest muzeu, precum fotografii, desene sau obiecte personale care apartin reginei Marie Antoinette. Curtea muzeului este un labirint de verdeata, frumos decorat. De retinut este faptul ca intrarea in acest muzeu nu costa nimic.

Muzeul de Curiozitati si Magie (Musee de la Curiosite et de la Magie)

Acest muzeu se gaseste la Academia de Magie, in Marais. Este un loc cu un flux destul de mare de turisti. Colectiile cuprind exponate interactive si interesante precum si exponate magice.

In unele sali se desfasoara si spectacole live, care pot fi savurate de oricine, chiar daca nu intelegeti limba franceza. Vizitatorii au posibilitatea de a cumpara diverse obiecte magice sau se pot delecta cu numerele de magie prezentate.
Nu uitati: intr-un limbaj universal “iubirea este magie”!

Muzeul de evacuare a apelor reziduale de la Paris (Le Musee des Egouts de la Paris)

Acest muzeu cu siguranta este locul de care vei povesti cand vei ajunge acasa. In Paris, constructile de canalizare brute au inceput in anul 1300, de atunci au trebuit mult extinse si imbunatatite. Incepand cu 1850 au devenit un adevarat triumf de inginerie. Insusi Victor Hugo a scris pe larg despre acest subiect, in romanul lui “Les Miserables”.

Acum se poate face un tur, pentru a vedea cum a evoluat totul. Inca de la intrare sunt niste bile uriase din lemn, care in acele vremuri trebuiau impinse de oameni cu mana, prin tuneluri, pentru a le curata.
Mirosul nu este neaparat foarte placut, dar difera in functie de anotimp.


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers