Scurt ghid turistic pentru Newquay, Cornwall

Scurt ghid turistic pentru Newquay, Cornwall
 
 

Puţină lume se gândeşte la Marea Britanie ca la o destinaţie turistică potrivită pentru vacanţa lor. Şi mai puţini se gândesc să petreacă o vacanţă la mare în Marea Britanie. Nu vă condamn… şi eu mă aflam în aceeaşi categorie până acum câteva luni. Am avut însă ocazia să petrec câteva zile în Newquay în luna octombrie, iar micul orăşel din Cornwall m-a cucerit atât de mult încât aştept cu nerăbdare să petrec acolo o vacanţă cum se cuvine - pe timpul verii.

Un mod interesant de a vizita staţiunea este de a urma "Discovery Trail", o rută marcată de 14 discuri de ardezie împrăştiate de-a lungul localităţii, discuri pe care sunt inscripţionate diferite aspecte memorabile din istoria oraşului (detalii: http://wiki.newquaymap.co.uk/index.php?title=Newquay_Discovery_Trail).

Newquay dispune de numeroase plaje superbe, iar pentru împătimiţii surfului trebuie menţionat că oraşul este capitala britanică a acestui sport, cu numeroase competiţii fiind organizate aici an de an. Însă dacă surful nu e pe gustul  dumneavoastră, puteţi încerca alte sporturi exotice precum rugby pe plajă, dodgeball pe plajă, vă puteţi da cu tiroliana (una din cele mai lungi şi rapide din Europa!), puteţi coborî în rapel sau alte aventuri. Plaja "Lusty Glaze" oferă toate aceste activităţi la preţuri rezonabile şi este deschisă 9 luni pe an (detalii: http://www.lustyglaze.co.uk/).

Lusty Glaze

Plaja_Lusty_Glaze

Pentru firile mai puţin sportive, puteţi descoperi pe aceleaşi plaje, în funcţie de flux, golfuri izolate unde vă puteţi bucura de soare într-o linişte deosebita.

Newquay dispune de o multitudine de restaurante cu specific divers, majoritatea deschise de-a lungul anului, iar noaptea centrul împânzit de baruri al oraşului devine foarte populat de turiştii în căutare de voie buna, sau în cazul meu, în căutare de carne de cangur (pe care am găsit-o şi am savurat-o îndelung) Smile

Newquay este uşor accesibil atât cu maşina (M5 până în Exeter, apoi A30), cu trenul (curse intercity zilnice din Londra), sau cu avionul, dispunând de un aeroport internaţional cu curse din Londra (Gatwick) şi Manchester pe toată durata anului, plus multe alte variante în timpul verii.

Newquay_Hotel

Newquay_Vedere

Sfaturi: Verificaţi cu atenţie adresa unităţii de cazare în cazul în care nu călătoriţi cu maşina. Deşi un oraş mic, Newquay este relativ întins şi cu transport în comun subdezvoltat. Nu cred că vă doriţi să mergeţi o oră pe jos până la plajă. Smile

Evitaţi cazarea în "lodge"-uri. Acestea sunt potrivite surferilor (care nu au nevoie de mai mult de un pat 6 ore pe noapte) şi pot oferi experienţe neplăcute turistului de rând datorită dotărilor (precare), mai ales că preţul este sensibil egal sau chiar mai mare faţă de un hotel mediu.

Respectaţi avertizările de vreme şi pe cele ale salvamarilor. Valurile pot atinge uneori şi 6 metri.

Întrebaţi înainte de a plăti cu cardul în baruri/restaurante. Unele dintre acestea vă taxează până la o liră, dacă nu cumpăraţi de măcar 10 lire.

Poze alese din Newquay


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers