Sculpturile naturii în Peştera lui Fingal – GALERIE FOTO

Sculpturile naturii în Peştera lui Fingal – GALERIE FOTO
 
 

Peştera lui Fingal este localizată în Insula Staffa din apropiere de Scoţia. Această insulă nelocuită a devenit un loc de interes pentru publicul larg în momentul în care frumoasa peşteră pe apă a fost descoperită. Şi nu e de mirare că tot mai mulţi fotografi şi curioşi ajung aici, deoarece natura a sculptat în piatră cu atât de multă precizie încât peştera este un adevărat spectacol pentru privitori.

Ce nu ştiai despre Peştera lui Fingal

  • Numele peşterii a fost dat de un erou de secol 18 creat de poetul istoric scoţian James Macpherson.
  • Peştera pe mare este unică în lume datorită coloanelor de bazalt tăiate perfect în hexagon.
  • Insula Staffa, pe care se află Peştera lui Fingal, are numai 33 hectare şi era acoperită cu gheaţă în trecut.
  • Peştera a fost decoperită în anul 1772, are o singură intrare şi, cu toate că accesul este liber, este periculoasă pentru că este în mare parte umplută de apa mării, iar rocile sunt deosebit de alunecoase.

Poze deosebite cu Peştera lui Fingal

Ce alte minuni ale naturii ţi-ar plăcea să vizitezi?

     

Descoperă şi alte locuri minunate în imagini: 13 poze ireale cu Lacurile Kelimutu şi 13 plaje neobişnuit de frumoase din lume! Vezi lista completă a galeriilor foto!


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers