Schitul Izvorul Poşaga – locul în care lemnul devine artă

Schitul Izvorul Poşaga – locul în care lemnul devine artă
 
 
 

România are numeroase mănăstiri şi biserici din lemn, pe tot teritoriul său şi toate extraordinar de frumoase. Poate cele mai cunoscute sunt bisericile din Maramureş, parte dintre ele şi monumente de patrimoniu UNESCO, însă în afara lor mai sunt multe astfel de locuri minunate care merită toată atenţia noastră. Schitul Izvorul Poşaga este una dintre cele mai frumoase reprezentante ale artei lemnului.

Localizare şi scurt istoric

Schitul Poşaga

Schitul Izvorul Poşaga se află în comuna cu acelaşi nume, din judeţul Alba, la 43 km de Turda. Şi-a primit numele datorită văii care străbate regiunea şi a izvorului Posăgii, numit şi Izvorul Tămăduirii.

Hai la mare în Valencia!

Hai la mare în Valencia!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti şi Timişoara
de la 210 Eur
vezi detalii »

Biserica a fost construită în anul 1933 şi poartă hramul Adormirea Maicii Domnului, iar mănăstirea şi-a început activitatea în anul 1948. Superba poartă din lemn de la intrare datează din anul 1981.

Fii romantic 4 zile la Verona!

Fii romantic 4 zile la Verona!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti
de la 175 Eur
vezi detalii »

De ce să vizitezi Schitul Poşaga

Schitul Poşaga

Schitul Poşaga se află în mijlocul unei zone extrem de pitoreşti. Peisajele naturale deosebite te vor cuceri imediat şi te vor invita să treci pragul frumoasei mănăstiri. Unul dintre aspectele pe care nu le vei putea trece cu vederea sunt sculpturile în lemn.

Poarta ornamentată, dar şi celelalte construcţii ale ansamblului monahal, în special clopotniţa, se bucură de cele mai frumoase decoraţiuni în lemn, realizate de maestrul Vasile Sălăjan din Baia Sprie. De asemenea impresionantă este şi pictura în frescă a bisericii realizată de pictorul Carol Gross.

Ai vizitat Schitul Poşaga? Ce alte mănăstiri din România te-au impresionat prin frumuseţea lor?

4 zile însorite la Atena

4 zile însorite la Atena

3 nopți de cazare, mic dejun, zbor din București
de la 180 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.