Schi în România: unde mergem la schi în judeţul Braşov?

Schi în România: unde mergem la schi în judeţul Braşov?
 
 

În momentul de faţă în judeţul Braşov funcţionează peste 20 de pârtii de schi, însă din lipsă de informaţie vă voi povesti doar despre cele mai importante dintre ele. De judeţul Braşov aparţin două dintre cele mai mari staţiuni din ţară: Poiana Braşov şi Predeal, dar şi zona Bran.

Poiana Braşov ocupă primul loc în topul staţiunilor de schi din România datorită noilor amenajări: două telecabine, o telegondolă, două telescaune şi cinci instalaţii de teleschi. Tot pe locul I este şi la capitolul locuri de cazare: 2.800 de locuri în hoteluri şi pensiuni, cele mai multe fiind clasificate de trei şi patru stele. Poiana Braşov găzduieşte cea mai lungă pârtie de schi din ţară "Drumul Roşu", pârtie cu o lungime de 5.3 kilometri, ce porneşte de la 1.750 m şi se ajunge la 1.050 m, iar potrivit The Telegraph, Poiana Braşov este cea mai ieftină staţiune de schi din lume, într-un sondaj la care au participat mai multe pârtii renumite din Germania, Austria, Franta, Italia, Andorra, Norvegia, SUA, Canada, Finlanda, Slovacia, Slovenia, Romania si Bulgaria.

Pârtii de schi în Poiana Braşov:

Pârtia Lupului, dificila, 2860 metri
Sulinar: medie, 2500 metri
Drumul Rosu: uşoară, 4600 metri
Sub Teleferic: dificilă, 495 metri
Kanzel: dificilă, 450 metri
Bradul: uşoară, 465 metri
Stadion: uşoară, 325 metri
Ruia: dificilă, medie, uşoara, 540 metri
Kanzel: medie, 450 metri
Drumul Albastru: uşoară, 450 metri

Statiunea Predeal este situată în partea superioară a Văii Prahovei şi este înconjurată de Munţii Bucegi, Munţii Postavaru şi Munţii Piatra Mare. Găzduieşte peste 50 de kilometri de pârtii, renumite pentru faptul că sunt foarte largi şi în majoritatea timpului însorite. Stratul de zăpadă atinge câţiva metri aproximativ 100 de zile pe an.

Pârtii de schi în Predeal:

Clăbucet: medie, 2100 metri
Subteleferic: 1/2 medie + 1/2 dificilă, 1200 metri
Clăbucet Sosire: uşoară, 1000 metri
Clăbucet Varianta: uşoară, 790 metri
Cocoşul: medie, 2250 metri
Sub Teleferic Varianta: dificilă, 600 metri
Clăbucet Şcoală: uşoara, 790 metri
Cioplea: uşoară, 200 metri
Gârbova: uşoară, 900 metri
Trei Brazi: uşoară, 300 metri
Polistoaca: uşoară, 2500 metri

Localitatea Bran se află la 30 de kilometri de Braşov, între Munţii Bucegi şi Piatra Craiului. Pe o suprafaţă de aproximativ 6 hectare, există trei pârtii de schi: Bran 1, 2 şi Zănoaga, cea din urmă fiind unul dintre punctele de atracţie ale staţiunii în timpul ierni. Pârtiile din Bran beneficiază de tunuri mobile de zăpadă, iar la baza lor există centre de închiriere a echipamentelor de schi.

Pârtii de schi în Bran:

Zănoaga: medie, 650 metri, dotată cu nocturnă
Bran 1: uşoară, 700 metri
Bran 2: medie, 700 metri, dotată cu nocturnă

   

Citeşte şi: Cât costă şi unde se găsesc cele mai ieftine ski pass-uri din Europa,  8 staţiuni de schi pe care trebuie să le încerci si  Concediu "la ghici", partea a II-a - Rânca


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers