Sărbătoarea Suveranităţii. 12 iunie – Ziua Naţională a Federaţiei Ruse

Sărbătoarea Suveranităţii. 12 iunie – Ziua Naţională a Federaţiei Ruse
 
 
 

Poporul rus sărbătoreşte în fiecare an, la 12 iunie, Ziua adoptării Declaraţiei privind Suveranitatea de stat a Rusiei. Această schimbare în modul de organizare a ţării a fost adoptată ca urmare a destrămării Uniunii Sovietice. Sărbătoarea Suveranităţii de Stat coincide şi cu momentul în care, în 1991, au avut loc în Rusia primele alegeri deschise ale preşedintelui ţării.

Destrămarea URSS şi suveranitatea Rusiei

Rusia este o ţară cu o istorie zbuciumată, dar care a fost mereu una dintre marile puteri ale lumii. După destrămarea URSS, în 1990, a fost adoptată Declaraţia privind Suveranitatea Rusiei. În 1991, în 12 iunie, a fost ales primul preşedinte al Federaţiei Rusiei, în persoana lui Boris Elţin. Trei ani mai târziu, acesta a decretat prin lege importanţa zilei de 12 iunie. Totuşi, data de 12 iunie a primit denumirea oficială de Ziua Naţională a Rusiei abia în 2002, de atunci fiind sărbătorită în toată ţara.

Cel mai mare stat de pe continentul European şi parţial întins şi în Asia, Rusia, este o ţară complexă şi o destinaţie turistică deosebită care ar trebui să se afle pe lista oricărui iubitor de călătorii. Cei care vor să descopere controversele şi farmecul Rusiei trebuie să-şi ia ca punct de pornire capitala Moscova, iar după experienţa moscovită, o oprire la Sankt Petersburg este "obligatorie". Intră în galeria foto de mai jos ca să admiri imagini deosebite din Rusia:

Hai la mare în Valencia!

Hai la mare în Valencia!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti şi Timişoara
de la 210 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.