Sărbătoarea Independenţei. 4 iulie – Ziua Naţională a Americii

Sărbătoarea Independenţei. 4 iulie – Ziua Naţională a Americii
 
 
 

Poporul american își sărbătoreşte Ziua Naţională în fiecare an, în 4 iulie. Sărbătoarea mai este cunoscută ca şi Ziua Independenţei şi este un eveniment care a inspirat numeroşi regizori şi scenarişti. Dincolo de promovarea acestei zile în industria cinematografică, semnificaţia zilei de 4 iulie are legătură cu dobândirea independenţei Americii faţă de Marea Britanie.

Ziua independenței este incertă

Statele Unite ale Americii îmbracă straie de sărbătoare în fiecare an, în 4 iulie. Petreceri şi parade grandioase au loc în marile metropole ale ţării. Poporul american sărbătoreşte câştigarea independenţei faţă de Marea Britanie. Ceea ce nu foarte multă lume ştie este că Declaraţia de independenţă din 1776 nu a fost adoptată în această zi, ci două zile mai devreme, în 2 iulie, iar în 4 iulie a fost aprobată forma finală a documentului. Mai mult decât atât, independenţa celor 13 colonii britanice a fost recunoscută la nivel internaţional abia în 2 septembrie 1783, în urma tratatului de la Paris.

O coincidenţă interesantă

Trei preşedinţi americani au decedat de Ziua Independenţei, respectiv Thomas Jefferson (4 iulie 1826), John Adams (4 iulie 1826), James Monroe (4 iulie 1831), iar Calvin Coolidge, al 19-lea şef de stat s-a născut în această dată. 4 iulie a devenit oficial o sărbătoare naţională şi a devenit zi liberă abia în 1938. În 4 iulie, pe tot teritoriul Americii au loc parade, concerte şi petreceri câmpeneşti. Cu acest prilej, americanii consumă cantităţi impresionante de crenvurşti, sub formă de hot-dog. Intră în galeria foto de mai jos ca să admiri imagini deosebite din Statele Unite ale Americii:

Hai la mare în Valencia!

Hai la mare în Valencia!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti şi Timişoara
de la 210 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.