Sărbătoarea Independenţei. 4 iulie – Ziua Naţională a Americii

Sărbătoarea Independenţei. 4 iulie – Ziua Naţională a Americii
 
 

Poporul american își sărbătoreşte Ziua Naţională în fiecare an, în 4 iulie. Sărbătoarea mai este cunoscută ca şi Ziua Independenţei şi este un eveniment care a inspirat numeroşi regizori şi scenarişti. Dincolo de promovarea acestei zile în industria cinematografică, semnificaţia zilei de 4 iulie are legătură cu dobândirea independenţei Americii faţă de Marea Britanie.

Ziua independenței este incertă

Statele Unite ale Americii îmbracă straie de sărbătoare în fiecare an, în 4 iulie. Petreceri şi parade grandioase au loc în marile metropole ale ţării. Poporul american sărbătoreşte câştigarea independenţei faţă de Marea Britanie. Ceea ce nu foarte multă lume ştie este că Declaraţia de independenţă din 1776 nu a fost adoptată în această zi, ci două zile mai devreme, în 2 iulie, iar în 4 iulie a fost aprobată forma finală a documentului. Mai mult decât atât, independenţa celor 13 colonii britanice a fost recunoscută la nivel internaţional abia în 2 septembrie 1783, în urma tratatului de la Paris.

O coincidenţă interesantă

Trei preşedinţi americani au decedat de Ziua Independenţei, respectiv Thomas Jefferson (4 iulie 1826), John Adams (4 iulie 1826), James Monroe (4 iulie 1831), iar Calvin Coolidge, al 19-lea şef de stat s-a născut în această dată. 4 iulie a devenit oficial o sărbătoare naţională şi a devenit zi liberă abia în 1938. În 4 iulie, pe tot teritoriul Americii au loc parade, concerte şi petreceri câmpeneşti. Cu acest prilej, americanii consumă cantităţi impresionante de crenvurşti, sub formă de hot-dog. Intră în galeria foto de mai jos ca să admiri imagini deosebite din Statele Unite ale Americii:


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers