Sărbătoarea Independenţei. 25 iunie – Ziua Naţională a Croaţiei

Sărbătoarea Independenţei. 25 iunie – Ziua Naţională a Croaţiei
 
 

25 iunie poate fi considerată prima zi de existenţă a statului suveran Croaţia. În 25 iunie 1991, Croaţia şi-a declarat independenţa faţă de Iugoslavia. După o perioadă zbuciumată, marcată de conflicte violente, independenţa Croaţiei a fost recunoscută de forurile internaţionale. 25 iunie a rămas o dată de referinţă în istoria scurtă a Croaţiei, fiind totodată declarată Ziua Naţională a ţării.

Ziua Declarării Independenţei

Croaţia a decis să iasă de sub dominaţia Iugoslaviei în 25 iunie 1991, declarându-şi independenţa. Această dată a însemnat şi declanşarea unei serii de atacuri violente ale armatei iugoslave asupra Croaţiei, care au durat 4 ani. În ceea ce priveşte recunoaşterea Croaţiei ca stat suveran, lucrurile au intrat în linie dreaptă încă din primul an de la declararea independenţei, fiind recunoscută de Comunitatea Economică Europeană, ONU şi ţările europene.

Croaţia este una dintre destinaţiile preferate pentru turiştii români, fiind o ţară complexă din punct de vedere turistic. Deşi marile oraşe ale Croaţiei au fost bombardate masiv şi au suferit numeroase pierderi, acestea au renăscut din propria lor cenuşă, ajungând destinaţii turistice de referinţă din Europa, în care turiştii au parte de sejururi extraordinare la preţuri accesibile. Hoteluri ieftine, pachete all inclusive, restaurante cu meniuri de-ţi lasă gura apă şi multe activităţi recreative sunt ingredientele unui sejur perfect petrecut în Croaţia. Intră în galeria foto de mai jos şi admiră imagini deosebite cu frumuseţile Croaţiei.


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers