Sărbătoarea Federaţiei. 14 iulie – Ziua Naţională a Franţei

Sărbătoarea Federaţiei. 14 iulie – Ziua Naţională a Franţei
 
 

Libertate, Egalitate, Fraternitate răsună în fiecare an în 14 iulie în toate localităţile din Franţa. Poporul francez marchează în această dată Sărbătoarea Federaţiei şi în acelaşi timp începutul Revoluţiei Franceze care a dus la căderea ultimului simbol al regimul monarhic absolutist. 14 iulie este o zi cu importante semnificaţii istorice pentru Franţa şi data la care întreaga ţară îmbracă straie de sărbătoare, iar pe sub Arcul de Triumf trece armata în pas de defilare.

O sărbătoare, două semnificaţii

Data la care are loc Sărbătoarea Federaţiei în Franţa este strâns legată de două evenimente deosebit de importante în istoria ţării. În 14 iulie 1789 revoluţionarii francezi au luat cu asalt fortăreaţa închisorii Bastilia – simbol al regimului monarhic absolutist care a dominat Franţa. În acel moment, în temniţele închisorii Bastilia numai erau încarceraţi decât 7 deţinuţi, însă cucerirea fortăreţei de către legiunile revoluţionare a avut o semnificaţie simbolică extrem de importantă pentru ceea ce avea să urmeze.

Un an mai târziu de la declanşarea Revoluţiei Franceze, Regele Ludovic al XVI-lea a jurat credinţă Naţiunii şi legii, înfăptuind astfel reconcilierea tuturor francezilor. Tot atunci a fost cântată pentru prima dată La Marseillaise, devenind imnul naţional al Franţei, iar poporul francez şi-a însuşit deviza Libertate, Egalitate, Fraternitate. 14 iulie a fost declarată Ziua Naţională a Franţei.

Franţa este una dintre destinaţiile turistice de referinţă de pe bătrânul continent. Cu o capitală cosmopolită care prezintă o ofertă turistică extraordinară, dar şi cu multe alte regiuni istorice de poveste, deschidere la Marea Mediterană şi un patrimoniul cultural deosebit, Franţa este o ţară care te va fascina din primul moment. Intră în galeria foto de mai jos ca să admiri o colecţie impresionantă de imagini care reflectă farmecul acestei ţări.

Ţie ce regiuni din Franţa ţi-ar plăcea să descoperi?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers