Sărbătoarea depunerii jurământului. 21 iulie – Ziua Națională a Belgiei

Sărbătoarea depunerii jurământului. 21 iulie – Ziua Națională a Belgiei
 
 

Cetăţenii belgieni sărbătoresc în 21 iulie Ziua Naţională a Regatului Belgiei. Evenimentul este unul grandios şi implică o desfăşurare de forţe impresionantă, de la parade militare, la spectacole şi alte manifestări culturale. Ziua Naţională a Blegiei, sărbătorită în fiecare an în 21 iulie, este una dintre cele 12 sărbători oficiale ale ţării.

Cetăţenii din Regatul Belgiei marchează în acest an 185 de ani de la depunerea jurământului de fidelitate de către Regele Leopold I de Saxa-Coburg (primul rege al Belgiei), faţă de Constituţie. Ceremoniile care fac parte din agenda culturală a Zilei Naţionale a Belgiei debutează după orele prânzului cu parada militară care defilează prin faţa Palatului Regal. Clădirile emblematice din Bruxelles sunt luminate în culorile steagului naţional, iar cele care nu sunt deschise publicului pentru a fi vizitate, permit în această zi accesul vizitatorilor.

Evenimentele prin care este marcată Ziua Naţională a Belgiei continuă şi seara, în Parc de Bruxelles, iar momentul cel mai aşteptat este focul de artificii grandios, cel mai mare şi mai frumos de pe tot cuprinsul ţării. Belgia este o ţară cu o cultură şi o istorie deosebite, unde noul se îmbină cu vechiul. Intră în galeria foto de mai jos şi admiră imagini superbe din Belgia.


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers