Sărbătoarea Confederației Elvețiene. 1 august – Ziua Națională a Elveției

Sărbătoarea Confederației Elvețiene. 1 august – Ziua Națională a Elveției
 
 
 

1 august este una dintre cele mai importante zile în Elveția. În această zi a fost fondată Confederația Elvețiană în anul 1291. Astfel, întreaga țară marchează această sărbătoare cu parade cu lampioane, artificii și partide de tir. Ziua Elveției mai este cunoscută și sub numele de Bundesfeier și este una dintre cele 29 de sărbători oficiale ale acestei țări.

La începutul anului 1291, reprezentanții cantoanelor Schwyz, Uri şi Unterwald au semnat o ”Scrisoare de Alianță” împotriva supremației austriece, acest document fiind considerat actul fondator al Confederației Elvețiene. Data de 1 august a fost propusă ca zi națională a Elveției încă din 1889, dar a devenit sărbătoare publică abia în 1994.

Ziua Națională a Elveției, fără parade militare

În fiecare an, Ziua Națională a Elveției este marcată prin diferite evenimente organizate pe tot cuprinsul țării. În majoritatea orașelor a loc diferite parade cu lampioane și focuri de tabără uriașe, iar străzile sunt decorate cu o mulțime de steaguri. Cascada Rinului, în apropierea orașului Schaffhausen, este iluminată special pentru acestă sărbătoare, iar în locația istorică Rutil, unde a fost semnată Scrisoarea de Alianță, are loc o ceremonie deosebită. În Basel se organizează cel mai frumos spectacol de artificii deasupra râului Rin, iar în diferite orașe au loc competiții de tir. Una dintre cele mai fermecătoare tradiții elvețiene de 1 august este decorarea pâinilor cu drapelul țării de către brutari. Spre deosebire de zilele nationale din alte țări europene, în Elveția nu au loc parade militare sau alte evenimente similare.  

Elveția este una dintre cele mai dezvoltate țări din lume, aflată chiar în inima Europei. Politica sa externă pacifistă este faimosă la nivel mondial, Elveția ne mai fiind implicată în vreun război de mai bine de două secole. Totodată, Țara Cantoanelor este și locul în care a luat naștere și cea mai mare organizație umanitară din lume – Crucea Roșie Internațională.

Elveția are patru regiuni lingvistice și culturale, astfel încât nu formează o națiune în sensul unei identități comune, sentimentul de apartenență bazându-se pe istoria și valorile comune.

Deși capitala de facto a Elveției este Berna, cele mai mari orașe sunt Geneva și Zurich. Fiind o țară muntoasă, Elveția este un loc îndrăgit pentru turiștii care adoră sporturile de iarnă. Peisajele alpine, orașele moderne și atmosfera relaxată a acestei mici națiuni sunt motivele principale pentru care Elveția este una dintre cele mai vizitate țări din lume.

Sărbătorește Elveția cu aceste peisaje minunate:

Explorează Budapesta în 4 zile!

Explorează Budapesta în 4 zile!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti
de la 140 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.