Sărbătoare în Ţara vikingilor. 5 iunie – Ziua Naţională a Danemarcei

Sărbătoare în Ţara vikingilor. 5 iunie – Ziua Naţională a Danemarcei
 
 

Ţara lui Hamlet îmbracă pelerina de sărbătoare la începutul lunii iunie. În fiecare an, în data de 5 iunie este sărbătorită Ziua Naţională a Regatului Danemarcei. În aceeaşi zi este sărbătorită şi Ziua Constituţiei, document adoptat în 1849. În fapt, Danemarca are două zile naţionale. Una dintre acestea este sărbătorită în 16 aprilie – ziua Reginei şi cea de-a doua în 5 iunie.

167 de ani de monarhie constituţională

Danemarca a devenit monarhie constituţională în 5 iunie 1849, moment în care a fost adoptată şi Constituţia Ţării. Evenimentul a avut loc în urma revoluţiilor din 1848, ca urmare a amplorii luate de mişcările naţionale şi liberale din perioada 1830-1840. În prezent, Danemarca este una dintre cele mai dezvoltate ţări din Europa din punct de vedere economic.

Danemarca este o destinaţie care îşi întâmpină turiştii cu numeroase atracţii turistice, locuri de poveste, oameni primitori, hoteluri confortabile şi o gastronomie interesantă. Admiră în galeria foto de mai jos imagini absolut superbe cu Danemarca.


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers