Sankt Petersburg într-o zi: 10 locuri minunate pe care să le vizitezi

Sankt Petersburg într-o zi: 10 locuri minunate pe care să le vizitezi
 
 

Sankt Petersburg are tot ce-i trebuie pentru a fi unul dintre orașele-bijuterii ale lumii. Aici ai ocazia să admiri cele mai somptuoase palate ale Europei, care arată cât de bogată a fost și este Rusia, cele mai mari biserici ortodoxe și cele mai impresionante muzee, pline ochi cu arta și istoria națională. Dacă te plimbi de-a lungul canalului întortocheat, vei observa la orizont cupolele și monumentele arhitecturale tipic rusești cu modele și culori care fac din orașului "Sfântului Petersburg" un loc de vizitat fascinant. 

Biserica Învierii

sankt petersburg

Tradusă în engleză ca Church of the Savior on Spilled Blood, Biserica Învierii este cel mai ușor de recunoscut obiectiv turistic al orașului. Biserica a fost construită între 1883 și 1907, pe timpul împăratului Alexandru al II-lea. Arhitectural, biserica se diferențiază ușor de restul clădirilor, având un stil romantic, cu caracter naționalist medieval rusesc. Despre această biserică se zice că este decorată cu cele mai multe mozaicuri din lume, create de cei mai faimoși artiști ruși din toate vremurile. 

Muzeul Ermitaj

sankt petersburg ermitaj

Ermitaj este unul dintre cele mai vechi muzee din lume și se află pe malul Nevei, în Palatul de iarnă. Muzeul are 1.000 de săli, care expun peste 60.000 de piese; antichități și opere de artă, create de cei mai cunoscuți artiști ai lumii. Printre aceștia enumerăm Rembrandt, Rubens, Matisse, Paul Gauguin, Leonardo da Vinci și Pablo Picasso. Muzeul este un adevărat rai al pasionaților de artă.

Palatul de iarnă a fost construit ca reședința de iarnă a țarilor Rusiei, fiind proiectat de Bartolomeo Rastrelli, în stil baroc. În prezent, palatul face parte din complexul de muzeal Ermitaj, este colorat în verde și alb și adăpostește opere de artă de neprețuit. Palatul a fost construit la o scară impresionantă pentru a arăta bogăția rușilor, având peste 15.000 de camere. 

Fortăreața Petru și Pavel

sankt petersburg fortareata

Această fortăreață este citadela originară a Sankt Petersburgului, ridicată de Petru I al Rusiei in 1703. Chiar dacă în secolul XX a fost utilizată ca închisoare, acum fortăreața este una dintre cele mai importante piese de istorie a Rusiei. Fortăreața are numeroase clădiri impresionante, care încercuiesc Biserica Sf. Petru și Pavel, loc unde au fost înmormântați toți țarii Rusiei. Aici se mai găsește Marele Mausoleu Ducal, Poarta Sfântul Petru și muzeul orașului.

Muzeul Național Rus

muzeul rus

Fotografie preluata de pe oltontravelrussia.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Muzeul Rus al Sankt Petersburgului este considerat primul muzeu de artă rusească. Piesele de aici, ale artiștilor locali, aparțin în mod special împăratului Nicolae al II-lea. Muzeul se află în clădirea Palatului Mikhailovsky, construit pentru Marele Duce Mikhail Pavlovich și a fost cumpărat mai târziu de coroană pentru a adăposti muzeul.

Catedrala Sfantul Isaac

sankt petersburg isaac

Catedrala Sfântul Isaac este cea mai mare clădire religioasă ortodoxă a orașului și a patra clădire de acest fel a lumii, după mărimea cupolei sale. Este dedicată Sfântului Isaac al Dalmației și a fost ridicată de Alexandru I. Clădirea a fost construită în 40 de ani și este un loc fascinant de vizitat.  

Complexul Peterhof 

sankt petersburg peterhof

Complexul Peterhof include o serie de palate și grădini cunoscut sub numele de "Versailles-ul Rusesc" și se află pe lista monumentelor UNESCO. A fost construit de Petru cel Mare tocmai pentru a concura cu faimosul muzeu franțuzesc. Acesta include 30 de palate și pavilioane și dorea să arate bogățiile Rusiei. Impresionantul Peterhof se află la 25 km de Sankt Petersburg.

Piața Palatului

sankt petersburg piata palatului

Piața Palatului este cea mai mare piață din Sankt Petersburg și aici s-au desfășurat majoritatea conflictelor și bătăliilor din regiune, iar acum au loc... cele mai mari concerte. Se află la intersecția străzilor Nevsky Prospekt și Podul Palatului și este construită în stil clasic baroc. În centrul pieței se află coloana lui Alexandru, cea mai înaltă coloană din lume, și este înconjurată de clădiri neoclasice.  

Insula Vasilyevsky

Vasilievsky

Aceasta este cea mai mare insulă a Sankt Petersburgului și este casa unora dintre cele mai frumoase clădiri ale orașului, precum Palatul Menshikov, Muzeul de Antropologie și Etnografie și clădirea universitară Twelve Collegia. Insula a fost construită ca inima orașului și asta a și devenit, acum fiind vizitată de o multitudine de turiști anual.

Canalul Griboyedov

Kanal Griboyedova ține în frâu râul Krivusha și este principalul canal al orașului. Acesta are 5 km lungime, 32 de metri lățime și are presărate numeroase magazine și restaurante de-a lungul său. Mai mult, îl poți străbate cu barca și ai ocazia să admiri cele mai frumoase panorame ale orașului, ale căror cupole se reflectă în apele sale.

Bulevardul Neva

nevski

Fotografie preluata de pe saint-petersburg.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

În rusă Nevski Prospekt, aceasta este strada principală din Sankt Petersburg, proiectată de Petru cel Mare. Aici găsești restaurante, baruri, cluburi de noapte și multe magazine. Strada taie centrul istoric al orașului și se aliniază cu câteva dintre cele mai frumoase clădiri ale orașului. Începe de la Turnul Amiralității, iar până la Gara Centrală Moscova mai poți admira Piața Regală, Mânăstirea Alexander Nevski, Palatul Stroganov, Catedrala Fecioarei din Kazan, Biblioteca Națională Rusă și caii de bronz de pe Podul Anicikov, printre altele.

Iată și câteva locuri de cazare pe care ți le recomandăm în Sankt Petersburg.

Tu ai vizitat Sankt Petersburg? Ce alte locuri minunate de aici ai adăuga pe lista noastră?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers