San Miguel de Allende - Guanajuato Mexico

San Miguel de Allende - Guanajuato Mexico
 
 
 

În drumul nostru spre Guanajuato, ne-am oprit în orăşelul San Miguel de Allende, despre care am auzit numai lucruri frumoase astfel încât am hotărât că nu trebuie să îl ratăm, chiar şi pentru câteva ore. Pe lângă faptul că este un oraş istoric, fondat în 1542, reprezintă şi sediul municipalităţii Allende din statul Guanajuato, Mexic. Pentru a face posibilă vizitarea acestui loc, ideal ar fi să se închirieze o maşină, dar cu siguranţă trebuie să existe şi o variantă de autobuz. Chiar dacă nu are plaje şi lagune albastre ca alte locuri din Mexic, San Miguel de Allende are un farmec aparte prin străduţele înguste, culoriile vii, bisericile şi clădirile cu o arhitectură specială şi, lista poate continua.

A devenit o atracţie turistică pentru rezidenţii cu dare de mână din Ciudad de Mexico, având o comunitate semnificativă de expatriaţi americani şi canadieni alcătuită mai ales din persoane pensionate. Face parte din patrimoniul UNESCO datorită vestigiilor sale arhitectonice, iar numele provine de la marele General Ignacio Allende, figură importantă în Războiul de Independenţă din Mexic.

De ce merită vizitat acest oraş

San Miguel

Primul lucru pe care l-am observat a fost stilul arhitectural spaniol şi străduţele foarte înguste şi pietruite care semănau foarte bine între ele. Bucurându-ne din plin de plimbarea pe aceste urcuşuri şi coborâşuri cu pietre, am dat peste o multitudine de buticuri moderne, galerii de artă, magazine de suveniruri şi mai ales restaurante tradiţionale dar şi hoteluri care mai de care mai cochete, în curtea cărora puteai intra să admiri balcoanele pictate şi mai ales tradiţionala fântână din mijloc.

San Miguel

Am vrut neapărat să văd Biserica Sfântului Arhanghel Mihail, a cărei arhitectură se spune că a fost inspirată din Catedrala Sagrada Familia a lui Gaudi din Barcelona şi care, într-adevăr m-a impresionat atât în interior cât şi în exterior. În aceeaşi notă foarte diferită de bisericile pe care le văzusem până atunci a fost şi Biserica “Las Monjas” cum o numesc localnicii. Aici se găsesc încă şi acum măicuţe sau călugăriţe active care formează ceea ce ei numesc The Sisters of the Immaculate Conception.

Centrul istoric al oraşului este foarte colorat şi împânzit de clădiri vechi şi impunătoare , dar şi de multă verdeaţă, un părculeţ cu pomi tunşi perfect uniform şi chiar un foişor în care diverşi artişti îşi promovează talentele. Înainte să plecăm de aici, ne-am oprit să bem o limonadă răcoritoare pentru că soarele ardea cu putere, timp în care am intrat în vorbă cu un cuplu din Germania, stabilit în oraş de peste 30 de ani.

Fii romantic 4 zile la Verona!

Fii romantic 4 zile la Verona!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti
de la 175 Eur
vezi detalii »

Ne-au povestit că au venit în vizită şi s-au îndrăgostit de acest loc, astfel încât s-au hotărât să rămână şi iată că astăzi se pot declara mai mult mexicani decât nemţi. Am înţeles sentimentul foarte bine pentru că într-adevăr locul acesta are ceva aparte prin care te face să te simţi ca acasă şi să îţi doreşti să rămâi aici. În pus, am făcut o paralelă cu un film documentar vizionat de mine acum ceva timp, în care este evidenţiat foarte bine acest sentiment descris de ei, anume Lost and Found in Mexico.

San Miguel

Am reuşit să facem şi o scurtă plimbare în Parcul Benito Juarez, locul ideal de relaxare al localnicilor, loc perfect de joacă pentru copii şi animale, mai mult decât atât, ni s-a spus că, în mod regulat, la sfârşit de săptămână se organizează diferite expoziţii, festivaluri şi spectacole cu teme diverse.

Explorează Budapesta în 4 zile!

Explorează Budapesta în 4 zile!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti
de la 140 Eur
vezi detalii »

Având în vedere că mai avem de condus aproximativ 100 de km până în Guanajuato, ne pregătim de plecare cu gândul că am mai fi avut multe de descoperit în acest orăşel cochet, dar cu siguranţă ne-am bucurat din plin de puţinele locuri frumoase pe care am apucat să le vedem.

Ți-au plăcut impresiile de călătorie ale ambasadoarei noastre Andreea Huza? Citește mai multe articole scrise ea!

Hai la mare în Valencia!

Hai la mare în Valencia!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti şi Timişoara
de la 210 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.