Salina Turda – paradisul din subteran

Salina Turda – paradisul din subteran
 
 

Cine nu a auzit de Salina Turda!

Câţi sunt însă norocoşii care au şi vizitat-o?

Dacă sunteţi dintre cei ce doresc să facă o incursiune în mina de sare, ce pare mai degrabă o planetă ascunsă sub pământ, vă recomand să o faceţi, chiar merită.

Îmi doream de ceva vreme să ajung la Salina Turda, locul ce-l admirasem pe internet şi despre care aflasem că aduce beneficii sănătăţii, deci, un dublu motiv de a porni la drum.

Când te apropii de salină vezi lanţuri de maşini aşezate pe marginile drumului, ceea ce-ţi dă de înţeles că aici se află un obiectiv turistic de mare interes, astfel că, parchezi cuminte şi o iei la pas spre locul ce seamănă cu o nava spaţială ce promite şi chiar se ţine de cuvânt să te ducă într-o altă lume.

Activităţi în interiorul Salinei Turda

Salina Turda, având o temperatură constantă de 12 grade Celsius, te face să uiţi de căldura toridă a zilelor de vară, purtându-te lin într-o poveste în care frumuseţea şi măiestria şi-au dat mâna creând un loc pe care-ţi doreşti să-l cuprinzi cât mai bine cu ochii, să-l închizi în suflet şi să-l iei cu tine la plecare.

Un loc în care minunile naturii au fost puse atât de frumos în valoare, o combinaţie de rece şi cald, între pereţii de sare şi metalul folosit la amenajare, alături de sculptura în lemn şi luminile aşezate strategic, pentru a crea un cadru de poveste pentru cei mici şi cei mari.

Salina Turda, un univers subteran menit să te surprindă şi să te cucerească, pentru a rămâne câteva ore bune, timp în care, te poţi relaxa la masa de billiard, jucând o partidă de tenis de masă, rummy sau şah, te poţi lăsa antrenat la o plimbare cu roata alături de cei mici ori la o plimbare cu bărcuţa pe lacul Minei Terezia sau poţi alege pur şi simplu să te aşezi şi să admiri totul, respirând aerul sărat şi vindecător al salinei.

Salina Turda - muzeu al mineritului şi nu numai

În interiorul Sălii Crivacului, vizitatorii pot admira o piesă veche ce era folosită la extracţia sării, urmând apoi să calce pe Scara Bogaţilor de unde se deschide acel univers surprinzător, Mina Rudolf, unde se află şi un amfiteatru, terenurile de joacă şi sport, la care se poate ajunge coborând pe scări 13 etaje sau folosind liftul ce oferă o privelişte de vis.

Din Mina Rudolf, vizitatorii sunt invitaţi să coboare încă 13 etaje pentru a ajunge la lacul Minei Terezia unde pot face o plimbare cu bărcuţa.

În interiorul Salinei Turda se află chiar şi un mic Altar, precum şi obiectivul ce atrage foarte mulţi curioşi, Sala Ecourilor, unde am văzut cei mai frumoşi pereţi de sare, ce par mai degrabă picturi lucioase în degrade, spaţiul în care cei mici şi cei mari verifică puterea rezonanţei, unde "Te iubesc"’ are cu siguranţă altă încărcătură şi putere.

Salina Turda, o destinaţie ce o recomand, locul în care îmi doresc să revin, un mediu ce îmbină atât de armonios, frumuseţa, relaxarea şi terapia, adresându-se tuturor, de la cei mici până la cei în vârstă.

Poze deosebite de la Salina Turda


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers