Roşu de Racoş – multe minuni într-un singur loc

Roşu de Racoş – multe minuni într-un singur loc
 
 
 

Realitatea locului mă face să nu exagerez cu nimic atunci când aduc vorba de Racoş, o mică localitate aflată la 60 km nord de Braşov, anonimă chiar şi pentru mulţi locuitori ai judeţului. Racoş găzduieşte o mulţime de obiective demne de vizitat. Dintre acestea am ales patru atracţii turistice la care se poate ajunge mai uşor.

Castelul Sukosd - Bethlen (1624)

Castelul Sukosd

Primul drum când ajungeţi în Racoş trebuie făcut neapărat la castelul aflat în centrul localităţii. Acolo există şi o hartă a zonei cu cele peste 20 de atracţii turistice. Castelul Sukosd, renovat parțial, are turnuleţe în care te poţi urca pentru a admira priveliştea asupra satului şi asupra vârfului vulcanului. Există şi o bucătărie medievală ce are în mijloc un uriaș coş cu horn, înalt cât turnul care îl găzduieşte.

Coloanele de bazalt

Coloane Bazalt

La aproximativ 2 km nord de comună se află coloanele de bazalt, coloane prismatice apărute în urma unor erupţii vulcanice. Unele au înălţimi de peste 20 metri. Zona este foarte liniştită, puţinii turişti mulţumindu-se să facă o poză şi apoi să plece spre maşină, nemulţumiţi de cei 200 de metri pe care trebuie să îi străbată pe jos până la parcare.

Hai la mare în Valencia!

Hai la mare în Valencia!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti şi Timişoara
de la 210 Eur
vezi detalii »

Coloane Bazalt

Întâmpină primăvara la Mediterana, în Sardinia!

Întâmpină primăvara la Mediterana, în Sardinia!

3 nopţi cazare, zbor din Bucureşti
de la 155 Eur
vezi detalii »

Recomand părăsirea potecii "oficiale" pentru a vedea şi alte formaţiuni stâncoase aflate în imediata vecinătate a coloanelor.

Lacul de smarald

Lacul de smarald

Aflat la 500 metri depărtare de coloane, într-o veche carieră de bazalt, Lacul de smarald are un diametru de 400 metri şi o adâncime medie de 10 metri. Culoarea de smarald precum şi limpezimea lacului vă va face să stăruiţi mai mult în zonă. Încercaţi să faceţi un tur complet al lacului şi veţi avea parte de privelişti şi asupra satului şi văilor din zonă.

Vulcanul stins de roşu aprins

Minunea de la Racoş şi unul din cele mai frumoase locuri văzute de mine... un con de rocă roşie, având un diametru de aproximativ 400 de metri.

Vulcanul stins

Aparţinând unui vulcan foarte tănar apărut acum doar 10.000 de ani (o secundă în termeni geologici), conul este un rai al rocilor de diferite culori. Plimbaţi-vă prin el, urcaţi-vă pe creastă, fotografiaţi-vă lângă uriaşele bombe vulcanice. Aveţi timp. De pe listă puteţi tăia timpul petrecut la nelipsitele chioşcuri turistice aflate mai peste tot. Aici nu există aşa ceva, e doar linişte.

Alte obiective în zona Racoş

Racos

Harta de la castel consemnează o sumedenie de alte obiective turistice în această zonă: o cetate dacică precum şi nelipsitul munte sfânt dacic, un loc fosilifer cu amoniţi, Peştera hoţilor, Piatra despicată, etc. Din acest motiv, ar trebui să alocaţi minim o zi pentru a vizita zona. În apropiere, la aproximativ 15 kilometri distanţă se află şi Cetatea Rupea, o fortificaţie medievală renovată complet.

Tu ce alte obiective turistice din judeţul Braşov recomanzi să fie vizitate?

Explorează Budapesta în 4 zile!

Explorează Budapesta în 4 zile!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti
de la 140 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.