România în TOP 10 cele mai bizare clădiri din lume - Vezi IMAGINI

România în TOP 10 cele mai bizare clădiri din lume - Vezi IMAGINI
 
 

Clădirile bizare nu mai sunt o noutate, deoarece tot mai mulţi arhitecţi se întrec în depăşirea limitelor pentru a crea construcţii tot mai interesante, mai ciudate sau mai atipice. Fie că par a fi inspirate din filmele SF, fie că au forme deosebite, unele dintre aceste clădiri merită mai multă atenţie pentru că sunt într-adevăr cele mai ciudate din lume, iar România are şi ea o reprezentantă în top!

Dancing Building, Cehia

Dancing Building, Cehia

Dancing Building din Praga, Cehia, de fapt Tančící dům, este unul dintre obiectivele turistice care te frapează într-un city break în acest oraş. Construcţia modernă şi dansatoare a fost ridicată într-un cartier cu arhitectură predominant veche, iar de când a fost terminată, în anul 1996, a devenit un punct de atracţie major. Dancing Building este o clădire de birouri, iar la ultimele două etaje, orice curios înfometat poate lua masa la restaurant! Smile

Crooked House, Polonia

Crooked House, Polonia

Crooked House, Krzywy Domek, din Sopot, Polonia este un altfel de construcţie mişcătoare! Clădirea a fost inaugurantă în 2004 şi face parte dintr-un complex comercial, aşa că poate fi vizitată şi admirată în voie. Arhitectura neobişnuită nu este prezentă numai prin pereţii văluriţi de la exterior, ci se continuă şi la interior, unde vizitatorii pot face shopping, pot participa la tot felul de evenimente sau pot servi o cafea într-un decor bizar şi interesant.

Corpus Museum, Olanda

Corpus Museum, Olanda

Corpus Museum este localizat în Oegstgeest, în Olanda. Acesta este un muzeu interesant încă din exterior, deoarece are o formă de corp uman integrată în peretele clădirii. La interior, lucrurile devin şi mai interesante, pentru că acesta este un muzeu interactiv, care îţi oferă o experienţă unică despre corpul uman, chiar în interiorul unei structurii modelate după corpul uman, cu fiecare părticică!

Basket Building, SUA

Basket Building, SUA

Basket Building este, aşa cum îi spune şi numele, clădirea în formă de coş, pe care oricine o poate admira în apropiere de Dresden, Ohio. Această clădire bizară este sediul companiei americane Longaberger, care creează coşuri din lemn de arţar făcute manual şi alte produse pentru viaţa de zi cu zi. Forma clădirii este inspirată de cel mai celebru produs al lor, Medium Market Basket, a fost construită în 1997 şi a devenit rapid una dintre cele mai importante simboluri locale.

WonderWorks, SUA

WonderWorks, SUA

WonderWorks este una dintre principalele atracţii turistice ale Statelor Unite ale Americii. Casa răsturnată este de fapt un fel de parc de distracţii, pentru că şi interiorul este de asemenea răsturnat. Turiştii pot opta pentru una dintre cele 5 case WonderWorks de pe teritoriul Americii: Orlando (Florida), Pigeon Forge (Tennessee), Panama City Beach (Florida), Myrtle Beach (South Carolina) sau Syracuse (New York), fiecare având acelaşi design exterior, dar surprize diferite la interior.

Hole House, SUA

Hole House, SUA

Hole House din Texas, SUA a fost construită în anul 2005, la iniţiativa a doi sculptori, care au decis să creeze o operă de artă în această locaţie, ce urma să fie demolată. Casa a existat pentru doar câteva luni şi a fost vizitată de numeroşi turişti, înainte de a fi demolată, aşa cum era în planul iniţial. Proiectul Inversion de modelare a acestei case a fost şi o modalitate de promovare a noii clădiri a Art League Houston, care urma să fie construită pe acel loc.

House Attack, Austria

House Attack, Austria

House Attack este numele dat construcţiei de la Muzeul Modern Kunst Siftung Ludwig din Viena, Austria. Muzeul de Artă Contemporană avea deja o clădire interesantă, fiind de asemenea localizată într-un spaţiu artistic de excepţie, cunoscut şi sub denumirea de Sufrageria Vienei, unde localnicii şi turiştii se pot relaxa pe canapele în aer liber. La această construcţie s-a adăugat o căsuţă răsturnată, care pare că a atacat muzeul. Smile

Hotel Marques de Riscal, Spania

Hotel Marques de Riscal, Spania

Hotel Marques de Riscal este localizat în Elciego, Spania şi este renumit atât pentru serviciile sale de 5 stele, cât şi pentru forma sa arhitecturală unică. Hotelul de lux este acoperit de pereţi înclinaţă, ferestre în zig-zag şi structuri exterioare care au aspectul unor materiale văluroase. Prin urmare, acesta este nu numai un loc de cazare de lux, ci şi o atracţie turistică în sine, unde vizitatorii se pot bucura de o experienţă unică.

Sediul Uniunii Arhitecţilor, România

Sediul Uniunii Arhitecţilor, România

Sediul Uniunii Arhitecţilor din România este cel care i-a adus şi ţării noastre un loc pe lista celor mai bizare clădiri din lume. Casa Paucescu este numele fostei clădiri localizate aici, din care a mai rămas doar o parte. Din exterior, pe strada Dem Dobrescu din Bucureşti, putem admira faţada veche, realizată în stil eclectic construită în secolul XIX. În 2002, clădirea a fost restaurată, faţada fiind completată cu o clădire ultra-modernă, din sticlă şi oţel, fapt ce a dus şi la transformarea acesteia într-un obiectiv turistic bizar.

Inntel Hotel, Olanda

Inntel Hotel, Olanda

Inntel Hotel Zaandam din Amsterdam, Olanda, face parte dintr-un renumit lanţ hotelier. Însă clădirea în care se pot caza turiştii aici este unică pentru că pare a fi formată din mai multe căsuţe, specifice Amsterdamului de altfel, aparent urcate unele peste altele şi asamblate ca un puzzle. Construcţia hotelului face parte dintr-un proiect de restaurare şi de reurbanizare a străzii istorice pe care se află şi a devenit în scurt timp un simbol local şi un punct de atracţie turistică.

Am adunat în această listă 10 dintre cele mai impresionante şi mai bizare clădiri din lume. Ţara noastră este şi ea bine reprezentată şi apare din ce în ce mai mult în topurile internaţioanle de construcţii interesante. Cu siguranţă acestea nu sunt singurele clădiri ciudate demne de a fi menţionate aici, aşa că aştept şi sugestiile tale pentru alte construcţii bizare pe care ar trebui să le vizităm!


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers