Roma – orașul etern

Roma – orașul etern
 
 
 

Suntem oameni hipnotizaţi de verbul "a călători", vizualizăm pământul pe o coală A4, visăm cu ochii deschişi şi ne dăm cu părerea pentru că putem. Nu suntem experţi, dar avem un bagaj mare de informaţii din călătorii virtuale… Am format o mare comunitate pe pagina noastră de Facebook şi ne mândrim cu iubitori de călătorii ca noi. 

Astăzi, Iulia Szasz ne povesteşte vacanţa ei în Roma, Italia.

Roma este unul dintre acele orașe care trebuie vizitate mǎcar o dată în viață! Eu și soțul meu am ales un moment special pentru a merge la Roma. În luna noastră de miere! Noi ne-am dorit o lună de miere mai aparte, o destinație care să ne ofere mai mult din punct de vedere cultural, istoric și arhitectural. Ce alt oraș ar fi fost mai potrivit decât Roma?

Toate drumurile duc la Roma

Pornind din Cluj-Napoca cu avionul, am aterizat pe aeroportul Ciampino. De acolo a fost destul de ușor să ajungem în centrul orașului, optând pentru varianta cu autocar al companiei Terravision. Un bilet de autocar până în autogara Termini ne-a costat 4 euro, având posibilitatea de a ne cumpăra biletul chiar de la terminalul de sosiri. Ar mai fi și alte variante pentru transferul de la aeroport în centrul Romei: alte companii de autobuz private (Terravision fiind însă printre cele mai populare), autobuz până la gara de lângă aeroport și apoi trenul până la Termini (1,5 euro bilet autobuz + 1,5 euro bilet tren) sau o variantă ceva mai costisitoare, taxi-ul (35 euro o cǎlǎtorie de la Ciampino la Termini).

Odată ajunși la Termini, ai posibilitatea de a opta pentru călătoria cu metroul pentru a ajunge la cazare. Momentan, în Roma existǎ 2 linii principale de metrou, linia roșie A și linia albastră B. De asemenea, se lucrează pentru o noua linie C.

Iată care sunt, în opinia mea, principalele 10 obiective de văzut în Roma:

  1. Vatican – o zi întreagă ar trebui alocată doar pentru a vizita Vaticanul. De la Piața San Pietro, Bazilica Sfântul Petru (unde intrarea este gratuită), Capela Sixtină, Muzeele Vaticanului și frumoasa panoramă ce poate fi admirată din cupola bazilicii, toate vă vor impresiona;
  2. Colosseum – celebrul amfiteatru roman unde se desfășurau lupte între gladiatori și animale sălbatice;
  3. Forumul Roman;
  4. Columna lui Traian – cu o relevanță culturală enormă pentru istoria noastră;
  5. Bocca della Verita – legenda spune că cei care își băgau mâna în gura monumentului și spuneau o minciună, rămâneau fără mână;
  6. Treptele spaniole – priveliștea asupra orașului din vârful scărilor este superbă;
  7. Fontana di Trevi – se spune că cine aruncă un bănuț în această fântână, se va întoarce cu siguranță la Roma;
  8. Parcul Villa Borghese – cel mai mare parc public din Roma, un minunat loc de relaxare, unde poți închiria biciclete, dar și posibilitatea de a vizita câteva muzee;
  9. Castel Sant’Angelo;
  10. Panteonul – construit ca templu pentru toți zeii în Roma Antică.

Poze deosebite din Roma, Italia

    

Vacanță de primăvară la Berlin

Vacanță de primăvară la Berlin

3 nopţi cazare, zbor din Bucureşti şi Timişoara
de la 160 Eur
vezi detalii »
Vacanță italienească la Napoli

Vacanță italienească la Napoli

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti
de la 170 Eur
vezi detalii »

Articol şi fotografii de Iulia Szasz

Articol înscris în CONCURS: Povestea ta de vacanţă pe Ghiduri Turistice.
Dacă vrei şi tu să participi la concurs, citeşte regulamentul de aici şi află cum îţi poţi publica povestea de vacanţă pe www.ghiduri-turistice.info.

City break romantic la Veneția

City break romantic la Veneția

3 nopți cazare, mic dejun, zbor din Timișoara și Cluj Napoca
de la 145 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.