Roma - locul unde antichitatea renaște

Roma - locul unde antichitatea renaște
 
 
 

Toată lumea a auzit de acest oraș, Roma, fosta capitală a vechiului imperiu și actuala capitală a Italiei. Rare sunt acele orașe care reușesc să își păstreze vechimea, chiar dacă lumea modernă ne acaparează din ce în ce mai mult. Pot spune că Roma este unul dintre puținele orașe muzeu ale lumii care merită vizitate.

Roma

Colosseumul

Putem spune că este emblema orașului. Cred că toată lumea știe că acesta era locul de distracție pentru cetățenii Romei, locul unde cei mai puternici bărbați ai acelor timpuri se luptau până la moarte pentru a scăpa de închisoare sau doar pentru a fi cunoscuți. Astăzi Colosseumul este acaparat de turiștii care vor să vadă simbolul fostului Imperiu Roman.

Colosseum

Monumentul Național a lui Victor Emanuele

Construită în cinstea primul rege al Italiei, grandioasa clădire a Monumentului Național a lui Victor Emanuele făcută toată din marmură albă se află în mijlocul capitalei, unde uimește cu frumusețea și înălțimea sa.

Vacanță de neuitat în Corfu

Vacanță de neuitat în Corfu

7 nopţi cazare, all inclusive light, zbor din Bucureşti
de la 565 Eur
vezi detalii »

Monumentul Național a lui Victor Emanuele

Vacanță de vară în Rodos

Vacanță de vară în Rodos

7 nopți cazare, zbor din București
de la 325 Eur
vezi detalii »

Columna lui Traian

Columna lui Traian este monumentul care prezintă existența noastră, a strămoșilor noștri, dacii. Putem spune că este cel mai sigur "document" care atestă acest lucru. Aceasta se afla în apropiere de Monumentul Național a lui Victor Emanuele.

Columna lui Traian din Roma

Fontana di Trevi

Fântâna arteziană, reabilitată în ultimii doi ani, este acum pe lista de simboluri ale Romei, unde mii de turiști vin să o admire și să arunce cu monezi pentru a-și pune o dorință. Figura centrală a Fântânii Trevi este Neptun, zeul mării, care se află într-un car de luptă ce are forma unei scoici.

Fontana din Trevi

Pe lângă toate aceste locații minunate, Roma mai găzduiește și cea mai mica țară din Europa, capitala creștinismului catolic, Vatican.

Roma

Strazi din Roma

Roma

Roma

Roma

Colosseum

Sejur de lux în Antalya

Sejur de lux în Antalya

7 nopţi cazare, all inclusive, zbor din București, Cluj-Napoca și Timișoara
de la 400 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers