Roma - cel mai frumos oras

Roma - cel mai frumos oras
 
 

Întotdeauna mi-am dorit să vizitez Roma. Pentru că suntem urmaşi ai romanilor, am dorit să cunosc puţin din istoria lor. Bineînteles că într-o excursie scurtă nu ai timp să vizitezi totul, dar alegi cele mai importante obiective turistice. „Oraşul celor şapte coline” cum mai este numit, este un loc încărcat de istorie. Şi pentru ca vizitând Roma nu ai cum să nu ajungi şi la Vatican.

Ce anume te-a impresionat cel mai mult la Roma?

Când am ajuns în aeroport am rămas impresionată de zâmbetul cu care eşti întâmpinat. Din păcate noi stăm prost la capitolul ăsta în aeroporturi. În primul rând transportul în comun este foarte bine pus la punct şi foarte ieftin. Traficul, deşi aglomerat, se desfăşoară în bune condiţii. Oamenii, în general sunt foarte amabili şi calzi.

Ce ai vizitat in Roma?

Bineînţeles că într-un citty break timpul este limitat, deci am ales să vizitez câteva obiective care mi s-au părut interesante. Şi nu am ratat Vaticanul. Ca tot omul, primul obiectiv pe care l-am ales a fost Coloseumul. Apoi am vizitat Monumentul Vittorio Emanuele II dedicat lui Victor Emmanuel II primul rege care a unificat Italia. Bineînţeles că nu avea să lipsească din listă şi Forul Roman. Iar o zi întreagă mi-am planificat-o pentru a vizita micul stat suveran, aflat în mijlocul Romei şi anume Vaticanul.

Da-le cateva ponturi cititorilor noştri despre Roma

Pentru a te caza ai la dispoziţie o mulţime de pensiuni. Cele mai aproape de obiectivele turistice sunt puţin mai scumpe dar au avantajul că te poti deplasa pe jos până la obiectivele pe care doreşti să le vizitezi. Preferabil e să găseşti o pensiune care are şi restaurant, mai ales dacă eşti pentru prima oară în acest oraş. Mâncarea este variată, foarte bună. Pensiunea îţi vinde contra unei sume modice harta Romei unde sunt marcate obiectivele turistice cele mai importante. Unele închiriază chiar şi bicilete.

Povesteste-ne cateva cuvinte despre costul unui City Break in Roma

Costul unui citty break depinde de cât eşti dispus a chieltui. preţul unui bilet de avion, low cost bineînţeles Este in functie de companie de la 130 euro pana la 160 euro. Cazarea la o pensiunea unde am stat Soggiorno Emanuela, a fost de 25 euro pe pers/noapte plus o taxa de 2 euro pe zi. Mancarea nu a fost scumpă. Sunt fană pizza si o poti cumpara la 5 euro. In apropierea obiectivelor turistice gasesti tonete cu sandwiciuri care sunt foarte bune şi ieftine 3-4 euro per bucată. La restaurantul pensiunii am putut manca o masa cu aprox 15-25 euro. Intrarea la Coloseum a fost 8 euro, iar in muzeul Vaticanului 12 euro. Am folosit transportul in comun care este ieftin. Contra a 1 euro iei un bilet valabil 75 minute de la compostare. Ai nevoie cam de 5-6 bilete, deci undeva la 6 euro. Un suvenir, doua vreo 10 euro. Deci per total citty break/ul m-a costat undeva la 450 euro per persoană.

Ce nu ţi-a plăcut in Roma?

Cand am ajuns la pensiune a trebuit să aşteptăm o jumate de oră să vină se ne preia cineva! In locurile aglomerate trebuie sa iti păzeşti bine geanta! Am rămas neplăcut surprinsă de mizeria care se află la periferia Romei, pentru că am ajuns din curiozitate şi pe acolo. Ca să traversăm de pe o parte pe cealaltă a arterelor circulate, trebuie actionat un buton la semafor. Si am nimerit să fie stricat. Şi a trebuit să aştept până s-a îndurat cineva pe cealaltă parte să apese butonul pentru a schimba culoarea semaforului.

Dacă ar trebui să asociezi Roma cu un oraş din România, care ar fi acesta şi de ce?

Aş asocia Roma cu Bucureştiul. În primul rând pentru că amândouă sunt capitale. În al doilea rând pentru că traficul este infernal atât în Roma cât şi în Bucureşti. În schimb în Roma nu întâlneşti gropile care există la noi. Deci poti circula liniştit din această privinţă, iar conducătorii în trafic sunt mult mai politicoşi ca să mă exprim elegant.

Ce alte oraşe iţi doreşti să vizitezi şi de ce?

Oraşul pe care doresc să îl vizitez pe viitor e Viena. Pentru că este un oraş frumos şi pentru că în Viena se află Palatul Schonbrunn. Am fost în trecere prin Viena şi am rămas impresionată de stilurile gotic, baroc sau secession care coexista armonios cu cele mai noi tendinte arhitecturale. Viena e un curs pe viu de istoria arhitecturii!

Numele meu este Haidau Adriana si aceasta este povestea mea pe care va recomand sa o votati..."lumea este o carte, iar fiecare călătorie reprezintă încă o pagină citită!"

                                                                                                              

Acesta este un articol din cadrul concursului "Povesteşti şi călătoreşti!", organizat împreună cu agenţia de turism Turist Center.

Poze din Roma

Agentia Turist Center

Realizat in colaborare cu: Agentia Turist Center

Turist Center este o agentie tour-operatoare care va ofera o gama larga de pachete turistice pe litoralul Marii Negre, in statiuni balneo-climaterice si la munte. 

Vezi ofertele noastre

 

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers