Rio de Janeiro, sufletul petrecerii și panorame de excepție

Rio de Janeiro, sufletul petrecerii și panorame de excepție
 
 

Rio de Janeiro este una dintre cele mai îndrăgite destinații din lume, și nu doar pentru că în 2016 găzduiește Jocurile Olimpice. Aflat pe coasta estică a Braziliei, Rio de Janeiro este un amestec incredibil de plaje întinse cu nisip fin, munți semeți și atmosfera unei metropole uriașe, în care petrecerea nu pare să se termine niciodată.

Cei peste 6 milioane de locuitori ai orașului Rio de Janeiro numesc acest loc fantastic "Cidade Marvilhosa", adică "Orașul minunat", și pe bună dreptate. Această metropolă sclipitoare este cunoscută la nivel mondial datorită unor simboluri care sunt și cele mai importante atracții turistice din întreaga lume: munții Corcovado pe care stă cocoțată faimoasa statuie a lui Isus Mântuitorul, silueta rotunjită a stâncii Pao de Acucar, ce se înalță deasupra golfului, și clasicele panorame peste Ipanema și Copacabana, unele dintre cele mai populare plaje din lume. Aceste peisaje de excepție prind viață odată cu minunatul Carnaval din Rio, un adevărat spectacol de muzică, dans și culoare.

Rio de Janeiro, un colț de paradis între munte și mare

Rio de Janeiro

Aflat pe coasta sudică a Golfului Guanabara, Rio de Janeiro se mândrește cu unele dintre cele mai frumoase panorame din lume. Extinzându-se pe 20 de kilometri de-a lungul coastei, între apele azurii ale oceanului și munții acoperiți cu păduri dese, străzile și clădirile orașului se șerpuiesc peste relieful vălurit de la poalele munților, în timp ce în golf, apa perfect albastră este împânzită cu mici insulițe brodate cu nisip alb. Priveliștile aeriene peste minunatul Rio sunt și ele la fel de spectaculoase și chiar și giganții zgârie-nori ce domină orizontul orașului dau o notă interesantă întregii panorame.

Fosta capitală a Braziliei și al doilea oraș ca mărime din acestă țară enormă, Rio de Janeiro (îți propunem câteva locuri de cazare) se mândrește cu o moștenire culturală remarcabilă, cu unele dintre cele mai interesante muzee și galerii de artă din Brazilia, precum și cu restaurante de top și o viață de noapte vibrantă, pe lângă plajele sale legendare.

Dacă ți-am stârnit interesul, iată și o galerie cu cele mai frumoase locuri din Rio de Janeiro:


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers